S’obre un procés participatiu per elaborar el Pla local d’Adaptació al Canvi Climàtic

Divendres, 7 d'octubre de 2022 a les 05:00

La ciutadania podrà consultar la documentació i fer les seves aportacions a través de la plataforma Decidim Torrelles

A partir d’avui està actiu un procés participatiu que pretén recollir els suggeriments de la ciutadania a l’hora d’elaborar el Pla local d’Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC). Es tracta d’una eina que ha de permetre l’adaptació del municipi a les seves pròpies vulnerabilitats davants els impactes que causa el canvi climàtic en l’àmbit local. Entre els objectius del pla hi ha l’augment de la capacitat adaptativa dels diferents sectors del municipi sota premisses de sostenibilitat social, ambiental i econòmica; ajudar a coordinar les polítiques i plans sectorials que ajudin a afrontar els riscos específics identificats a Torrelles durant el procés de diagnosi; i fer difusió dels efectes del canvi climàtic a nivell local, tant a la ciutadania en general com al personal municipal que treballa en les diferents àrees de l’Ajuntament. La redacció del pla compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Des del consistori es considera necessari comptar amb l’opinió de la ciutadania durant aquest procés d’elaboració del pla, amb la voluntat de recollir i incorporar alguns dels suggeriments dels veïns i les veïnes i fomentar la seva implicació en el projecte.

A través de la plataforma Decidim Torrelles, els torrellencs i les torrellenques poden consultar tota la documentació sobre el pla i veure en què consisteix. A partir de la setmana vinent s’activarà una enquesta en la qual s’espera comptar amb la participació de la ciutadania. Així mateix, el proper 20 d’octubre, a les 18.30 hores, a la Sala de Plens, es farà una sessió participativa en la qual s’explicarà en què consisteix el pla i es farà alguna dinàmica grupal que permetrà recollir més aportacions dels veïns i les veïnes del poble. 

Podeu accedir a tota la documentació a través de la plataforma Decidim Torrelles.

Darrera actualització: 07.10.2022 | 10:31