S’obre una convocatòria d’ajuts per a la rehabilitació d’habitatges

Dimecres, 4 de maig de 2022 a les 00:00

El Consorci Metropolità de l’Habitatge convoca noves subvencions per millorar l’accessibilitat interior i l’eficiència energètica a les llars

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, a través del Consorci Metropolità de l’Habitatge, ha convocat noves línies d’ajuts que es finançaran amb els fons Next Generation EU, que promouen l’estalvi energètic però que també es poden destinar a la rehabilitació i la conservació d’edificis. Aquestes són les dues convocatòries a les quals poden accedir els torrellencs i les torrellenques que compleixin els requisits establerts:

Programa d’ajuts a les actuacions de millora de l’eficiència en habitatges:

L’objectiu del programa és fomentar actuacions de millora de l’eficiència energètica i la integració de fonts d’energia renovables. Poden accedir-hi a aquests ajuts els propietaris, usufructuaris o arrendataris d’habitatges unifamiliars o que estiguin situats en un edifici plurifamiliar i que siguin el domicili habitual de les persones sol·licitants. El cost de l’actuació ha de ser igual o superior als 1.000 euros per habitatge i la subvenció rebuda serà del 40 % del cost de l’actuació, amb un límit de 3.000 euros. Aquesta convocatòria finalitzarà el 30 de juny de l’any 2026.

Programa d’ajuts per a actuacions d’accessibilitat i mobilitat interior en habitatges:

L'objecte d'aquesta convocatòria és fomentar les actuacions per millorar l’habitabilitat d’un habitatge, adequar les instal·lacions interiors a la normativa, fer millores energètiques i de sostenibilitat i adaptar la mobilitat de la vivenda. Hi poden accedir els propietaris i llogaters de qualsevol habitatge, exclosos aquells que no estiguin destinats a residència habitual i permanent, excepte els habitatges buits que es posin de manera efectiva a disposició del mercat de lloguer o de les borses de lloguer social o altres programes públics. La quantia de la subvenció dependrà dels costos subvencionables de l’actuació. Aquesta convocatòria és anual i finalitzarà el 31 de desembre de 2022.

Aquests ajuts es poden tramitar a través de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament. Els detalls i requisits de cada convocatòria es poden consultar en els enllaços adjunts.

Darrera actualització: 04.05.2022 | 13:59