Suport a Tujereng davant els danys que estan ocasionant les fortes pluges

Dimarts, 2 d'agost de 2022 a les 00:00

Es desenvolupa un pla conjunt amb el govern local d’aquesta població agermanada amb Torrelles per pal·liar els efectes de les inundacions

Davant els episodis meteorològics extrems que amenacen Gàmbia des de fa 72 hores, el poble de Tujereng es troba en una situació de màxima alerta. 

A hores d’ara, al voltant de 120 ciutadans i ciutadanes d’aquesta població gambiana agermanada amb Torrelles han vist com les seves cases, les seves pertinences i els seus cultius, han quedat afectats per les inundacions. Malauradament, també hi ha persones ferides. En contacte telefònic amb representants del Govern municipal de la zona afectada, ens comuniquen que s’està treballant per tal de reubicar en equipaments municipals a les persones que han perdut o han hagut d’abandonar casa seva. S’està intentant aconseguir llits i material de primera necessitat. 

Des de l’Ajuntament de Torrelles, en el marc del compromís del 0,7% en cooperació, treballarem durant els pròxims dies per a poder realitzar una aportació econòmica a entitats locals situades a Tujereng. Els diners es destinaran a pal·liar els efectes directes i indirectes d’aquesta catàstrofe natural com la reconstrucció de cases o l’abastiment de productes de primera necessitat a la població.

Tanmateix, es convoca de caràcter urgent la Taula de la Solidaritat i la Cooperació el pròxim dimecres 3 d’agost a les 20 hores. A la reunió es pretén valorar les diferents accions que es poden dur a terme des de Torrelles per a donar suport al poble agermanat, així com escoltar de primera mà a representants polítics del poble gambià que ens explicaran quina és la situació actual al país. 

Darrera actualització: 02.08.2022 | 08:57

Imatges