Telefónica anuncia un retard en l'arribada de fibra òptica

Dimecres, 28 de gener de 2015 a les 00:00
L'empresa de serveis de telefonia encarregada de la distribució de fibra òptica a Torrelles, Telefónica, ha anunciat aquesta setmana un retard en els terminis previstos per fer arribar el servei de fibra òptica al municipi. El canvi regulatori al mercat de les telecomunicacions, segons argumenta l'empresa, afecta de ple els desplegaments de fibra òptica (FTTH) d’aquesta companyia. Torrelles es manté com un dels municipis on es farà arribar però serà cap a l'estiu de 2015.

Les modificacions recents que afecten les regulacions del mercat de les telecomunicacions en l'àmbit espanyol, afecta de ple els terminis i termes previstos per a fer els desplegaments de fibra òptica (FTTH) per part de la companyia, tal com informa Toni Arcas, de la Gerència Enginyeria i Creació de Xarxa Catalunya de Telefónica. 

L’Autoritat regulatòria competent, la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia, pretén que Telefónica comparteixi la fibra òptica amb la resta d’operadors del mercat, cosa que ha provocat que Telefónica es replantegi els seus desplegaments, reduint d’entrada un 35% de les inversions previstes i alentint les que s’executin.
 
En el cas de Torrelles de Llobregat, l'empresa confirma que el desplegament es manté, si bé la temporalitat previstainicialment -primer trimestre d’enguany- variarà i les obres s'emplacen a l'estiu de 2015.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:06