Torrelles alça la veu contra les violències masclistes

Dimarts, 14 de novembre de 2023 a les 00:00

A l’acte institucional del 25N s’afegeixen enguany altres propostes com un taller de defensa personal o una taula rodona sobre les dones al món de l’esport

Torrelles se suma un any més a la commemoració del Dia internacional contra la violència envers les dones amb una programació d’activitats que pretenen sensibilitzar la ciutadania de la importància de lluitar contra qualsevol tipus de violència. 

La primera d’aquestes propostes s’oferirà dimarts dia 21 de novembre a la tarda i serà un recull de contes per a nenes i nens a partir dels 3 anys anomenat ‘Contes de nenes valentes’ que volen fer presents valors com la igualtat, el respecte i la diversitat social. La sessió es farà a la biblioteca municipal i anirà a càrrec de Sara Genovart. El divendres 24, també a la tarda, la sala polivalent del Casal de Joves acollirà un taller per aprendre eines i tècniques de defensa personal.

El dia 25 de novembre s’han programat els actes més institucionals. A partir de les 18.30 hores, l’Ateneu Torrellenc acollirà la taula rodona ‘Dones i esport’, que comptarà amb la participació de dones vinculades al món de l’esport com la corredora de muntanya i de trail running Núria Picas i les torrellenques Lydia Pena, vicepresidenta de la Federació Catalana d'Handbol, i Laia Juan, jugadora d’hoquei patins. Les persones que vulguin assistir-hi cal que s’inscriguin prèviament a l’enllaç adjunt.

A partir de les 20 hores, es farà l’acte institucional a la plaça de l’Ajuntament, que inclourà una encesa d’espelmes, un minut de silenci per les víctimes, la lectura del manifest, una performance i l’actuació del Cor Mirabolà. Els actes per commemorar el 25N es tancaran diumenge dia 26 de novembre a la plaça de la Tal·lara amb la representació teatral ‘Si yo no tengo un lugar’, organitzada per l’Associació de dones Pla de les Bruixes.

Aquesta programació d’activitats es complementa amb un seguit d’actes solidaris organitzats per les entitats esportives en el marc de la campanya #EsportSegur. Els diners recollits es destinaran a l’organització d’una sessió formativa per a les entitats locals amb l’objectiu de combatre les actituds masclistes en el món de l’esport. Hi col·labores el Motoclub Torrelles, amb un curset d’enduret, el Centre Excursionista Torrellenc (CET) amb una caminada de marxa nòrdica, el Club Tennis i Pàdel Can Coll amb unes americanes de pàdel, el Club Patí Torrelles que organitzarà un partit d’exhibició per la igualtat, i la Unió Esportiva Torrelles (UET) amb dos triangulars, un de vòlei femení i un altre de futbol femení. 

D’altra banda, en el marc de la commemoració del 25N, s’ha posat en marxa una campanya per fer reflexionar la ciutadania sobre els diferents tipus de violències masclistes existents. Aquestes es recullen en uns llibrets en forma de diccionari que podreu trobar en els comerços locals a partir del 20 de novembre i fins exhaurir-ne existències.

Darrera actualització: 14.11.2023 | 16:34