Torrelles celebra la 2a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació

Dijous, 21 d'abril de 2022 a les 00:00

Del 25 d’abril al dia 1 de maig s’han programat activitats diverses per promoure una ciutadania compromesa amb la construcció d’un món millor

Torrelles ha tornat a demostrar que és un municipi pioner en matèria de solidaritat i cooperació, gràcies, principalment, a la predisposició dels torrellencs i torrellenques a esdevenir actors claus en la transformació social i en la lluita envers les desigualtats i els drets humans. L'agermanament amb Tujereng, el compromís de destinar el 0,7% del pressupost municipal a cooperació o els nous projectes que es planifiquen en l’àmbit de l’educació per al desenvolupament són alguns exemples de la voluntat del municipi de seguir treballant per construir un món millor.

En aquesta línia, s’impulsa enguany la 2a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació, una iniciativa que pretén posar en valor totes les accions que es duen a terme a Torrelles en l'àmbit de la solidaritat i la cooperació. Del 25 d’abril a l’1 de maig, s’han programat tot un seguit de propostes amb el suport de la Diputació de Barcelona entre les quals hi haurà tallers, exposicions i activitats esportives destinades a un públic divers.

El dilluns 25 d’abril s’iniciaran els tallers a les escoles amb la iniciativa “Maleta per la pau”, per treballar la cultura de la pau a través de càpsules audiovisuals. Dimarts i dimecres seran els nois i les noies de l’institut els que participaran en un taller de sensibilització sobre migracions i persones refugiades i podran apropar-se al punt d’informació i dinamització juvenil per reflexionar sobre el conflicte bèl·lic a Ucraïna. Divendres, l’escola Sant Martí acollirà l’exposició “Viure sense residus”, que ens mostra com es cerquen solucions a Gàmbia i a Catalunya, davant l’excessiva generació de residus. Hi haurà també una sessió de conta contes per donar a conèixer aspectes bàsics de salut sexual i reproductiva, incorporant la perspectiva de gènere i posant èmfasi en la utilització de materials reutilitzables en la higiene femenina.

Durant tota la setmana hi haurà altres propostes com un torneig de futbol-7 solidari organitzat per la Policia Local, un taller de coloms de la pau per a infants a partir dels 6 anys, o la projecció de la pel·lícula Berfîn d’ Özlem Arzeba, a l’Ateneu Torrellenc, i del documental Home (Mal-Casa), tots dos audiovisuals elaborats pel col·lectiu de dones Rojava, del Kurdistan iraquià. De cara al cap de setmana, els torrellencs i les torrellenques podran gaudir d’una sessió d’slot per Ucraïna, que organitza l’Associació Modelisme Torrelles i Escuderia Motor Torrelles, jocs gegants per conèixer cultures d’arreu del món a la plaça Sant Martí, un taller de percussió amb carabasses africanes i la venda de productes gambians confeccionats per dones voluntàries de Torrelles. La 2a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació es tancarà el dia 1 de maig amb la cursa solidària de la Policia Local que compta amb el suport del Centre Excursionista Torrellenc.

Podeu consultar la programació d’activitats en el document adjunt.

Darrera actualització: 21.04.2022 | 08:45