Torrelles commemora el Dia de la Dona Treballadora

Dimecres, 28 de febrer de 2024 a les 00:00

S’han programat activitats diverses durant tot el mes de març com tallers, una caminada, un espectacle teatral i la 15a trobada de la dona trabucaire

L’Ajuntament de Torrelles, amb la col·laboració de diverses entitats locals, ha programat un seguit d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora. La voluntat és reivindicar els drets del col·lectiu femení i posar de manifest les desigualtats encara existents en la nostra societat entre homes i dones. Hi haurà propostes ben diverses i per a públic de totes les edats.

Aquesta mateixa tarda hi ha previst un taller al Casal de Joves El Club per parlar de la nostra identitat i de com viure una sexualitat de manera sana. Dissabte, dia 2 de març, la ciutadania podrà visita a l’Ateneu Torrellenc l’exposició del 15è aniversari de la Colla de Trabucaires Carrasquet@s, un homenatge a totes les trobades de dones que organitzen des de fa quinze anys. A la tarda, a Ca la Bruixa, l’Associació de Dones Pla de les Bruixes oferirà una sessió de cinefòrum amb la pel·lícula El cuento de la criada, de la mà de la Dra. Paula Blàzquez.

El gruix de les propostes arribarà el següent cap de setmana. Divendres, dia 8 de març, la plaça de l’Ajuntament acollirà a les 20 hores l’acte institucional de la jornada, amb la lectura del manifest. Dissabte dia 9, hi haurà dues propostes ben diferents. D’una banda, l’Associació de Dones Pla de les Bruixes organitza la caminada i esmorzar de les dones, que sortirà a les 9 hores de Ca la Bruixa. Les inscripcions es poden formalitzar a l’establiment Nins i nines fins al dia 7 de març. L’activitat és gratuïta per a les sòcies de l’entitat i de 8 euros per a la resta de veïnes del poble. 

A la mateixa hora, s’impartirà a la Masia de Can Coll un taller d’iniciació a la motoserra per a dones organitzat per les Estelladores i estelladors de Torrelles. Les places són limitades. Les persones interessades en participar-hi tenen fins al dia 4 de març per formalitzar la inscripció enviant un correu electrònic a l’adreça estelladors@gmail.com. El taller té un preu de 40 euros.

El diumenge dia 10 de març se celebrarà la 15a trobada de la dona trabuicare, amb un seguici des de l’aparcament de Catalunya en Miniatura i fins a la plaça de l’Ajuntament que comptarà amb la participació de la Colla de Trabucaires Carrasquet@s i els Grallers de Torrelles. La jornada inclourà l’actuació de l’Esbart Sant Martí i de la Coral Amadeu Vives, i galejades arreu del municipi.

Altres activitats per commemorar el 8M seran una sessió de l’hora del conte a la biblioteca, un taller de defensa personal no mixte, una visita guiada al Monestir de Pedralbes per descobrir el llegat de la Juliana Morell i la representació teatral a l’Ateneu Torrellenc de l’obra En tránsito, perdonen las molestias, de la companyia basca Uhartean. 

Podeu consultar la programació complerta en el document adjunt
 

Darrera actualització: 28.02.2024 | 16:35