Torrelles commemora el dia de l’Holocaust treballant en la recuperació de la memòria històrica

Dijous, 27 de gener de 2022 a les 00:00

La Comissió de la Memòria Democràtica està estudiant la creació d’un espai físic al municipi per homenatjar les víctimes de la guerra

El 27 de gener s’ha establert com el Dia Internacional de commemoració de l’Holocaust, una data fixada per la Unesco amb la voluntat de recordar les persones mortes o represaliades de la guerra. L’Ajuntament s’adhereix a aquesta commemoració treballant per la preservació i la recuperació de la memòria històrica. En aquest sentit, al mes de setembre es va constituir la Comissió de la Memòria Democràtica de Torrelles, un òrgan creat per impulsar mesures en el reconeixement de les persones represaliades pel feixisme.

A partir de la sessió de constitució es va crear un grup de treball que està estudiant de quina manera poder desenvolupar el projecte de creació d’un espai físic al municipi que serveixi de record a les víctimes de la guerra. Es preveu que aquest homenatge s’anunciï en les properes setmanes.

En el marc de la comissió es van presentar també altres propostes com l’elaboració d’un registre de persones represaliades o la col·locació d’una llamborda Stolpersteine en memòria del torrellenc Baldiri Cases Caralt, mort al camp de concentració de Gusen (Mauthausen). Actualment hi ha una llista d’espera de tres anys per obtenir aquestes llambordes així que, fins que això sigui possible, es preveu dedicar-li una placa commemorativa. Es va obrir també una altra línia de treball destinada a dones i membres del col·lectiu LGTBI víctimes del feixisme.

Darrera actualització: 31.01.2022 | 16:48