Torrelles commemora el Dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust

Dimarts, 23 de gener de 2024 a les 00:00

El pròxim 27 de gener se celebrarà un acte institucional al parc de Can Sostres amb l’objectiu de recordar les persones mortes o represaliades de la guerra

Un any més, l’Ajuntament de Torrelles se suma a la commemoració del Dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust, que se celebra a tot el món cada 27 de gener. Aquesta és la data fixada per la Unesco amb l’objectiu de recordar totes les víctimes de l’Holocaust i de la persecució nazi i evitar presents i futurs genocidis en les nostres societats.  

El pròxim dissabte dia 27 de gener, a les 13 hores, es farà un acte institucional al parc de Can Sostres per recordar les persones mortes o represaliades de la guerra. Aquest inclourà una ofrena floral i els parlaments de l’alcalde, Joan Juncà; el Diputat Delegat de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro; i Ferran Puig, membre de l’Associació d’Estudis Torrellencs.  Es comptarà també amb la col·laboració de l’Associació de Dones Pla de les Bruixes i l’Esbart Sant Martí. En finalitzar l'acte, hi haurà un petit refrigeri per a les persones assistents. 

L’homenatge es farà davant el Banc de la Memòria, un espai que es va inaugurar al 2022 a proposta de la Comissió de Memòria Democràtica de Torrelles amb la voluntat de recuperar, commemorar i fomentar la nostra memòria democràtica. Aquesta és només una de les accions que s’han dut a terme en els darrers anys per donar a conèixer i transmetre el nostre patrimoni històric. Des que es va constituir la Comissió de la Memòria Democràtica de Torrelles, l’any 2020, s’ha treballat en diferents projectes. L’any 2021 es va sol·licitar a la Generalitat de Catalunya una llamborda Stolpersteine en memòria del torrellenc Baldiri Cases Caralt, mort al camp de concentració de Gusen (Mauthausen). I l’any 2023, amb el suport de la Diputació de Barcelona, es va fer un estudi sobre el consistori durant la II República i la Guerra Civil, que es continuarà aquest 2024 amb una segona part centrada en la investigació del consistori durant el franquisme. 

Darrera actualització: 23.01.2024 | 15:10