Torrelles es mobilitza contra la invasió d’Ucraïna

Dimecres, 2 de març de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament destinarà part del 0,7 % a la nova campanya de suport al poble ucraïnès del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Ahir dimarts, dia 1 de març, van ser molts els torrellencs i les torrellenques que van respondre a la crida feta per diferents entitats municipalistes i es van concentrar davant l’Ajuntament, a les 19 hores, per rebutjar el conflicte bèl·lic i mostrar el seu suport al poble ucraïnès. L’alcalde, Ignasi Llorente, va obrir l’acte condemnant els atacs de l’exèrcit rus a Ucraïna.

A continuació, representants dels grups municipals i de la Taula de la Solidaritat van llegir la declaració elaborada de manera conjunta pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d'alcaldes i alcaldesses per la Pau de Catalunya en relació a aquest conflicte bèl·lic. Recordem que els quatre grups municipals del consistori (CATtorrelles, ERC-Torrelles, Junts x Torrelles i PSC-Torrelles) es van adherir el passat divendres a aquesta declaració que destaca l’esperit pacífic de la societat catalana i apel·la a la comunitat internacional, i especialment a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediador que contribueixi a la desmilitarització de la zona amb l’objectiu de preservar la vida i els drets humans de totes les persones que actualment es troben a la zona en conflicte.

Des del consistori s’ha fet arribar una carta als veïns ucraïnesos que viuen a Torrelles, en la qual s’ha manifestat la preocupació per la situació que està vivint el seu país i se’ls hi ha ofert ajut per tal de poder acollir a familiars que estiguin fugint del conflicte.

Es prioritzaran les ajudes econòmiques

Davant els nombrosos oferiments de material que estan arribant a l’Ajuntament per fer arribar a la població ucraïnesa, us informem que tant la Creu Roja com el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament aconsellen prioritzar les campanyes de recollida econòmiques, ja que ara mateix “el transport cap a Ucraïna està sent molt difícil i, en canvi, són molt més efectives les aportacions econòmiques” segons la nota enviada pel FCCD. 

Des de l’Ajuntament ja s’ha anunciat que es destinarà una part del 0,7 % del pressupost a la nova “Campanya de suport a la població víctima del conflicte a Ucraïna” que acaba de posar en marxa el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i s’anima a tota la població a participar en la mesura de les seves possibilitats en la campanya d’aportacions econòmiques que ha impulsat el FCCD. Els números de compte que s’han facilitat són els següents:

BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531 
CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627 

Darrera actualització: 02.03.2022 | 11:21