Torrelles es mobilitza contra les violències masclistes

Dimarts, 16 de novembre de 2021 a les 00:00
Del 21 al 28 de novembre s’han programat diferents actes com un espectacle a l’Ateneu, exposicions d’artistes locals, una sessió de cinefòrum i un taller de pintura corporal

El proper 25 de novembre se celebra el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Torrelles s’adhereix un any més a aquesta commemoració amb tot un seguit d’activitats i propostes per prevenir i sensibilitzar la ciutadania de la importància de lluitar contra qualsevol tipus de violència.

 

El primer dels actes serà l’espectacle “Vindicacions” que es podrà veure diumenge 21 de novembre, a les 18 hores, a l’Ateneu Torrellenc. L’obra tractarà algunes discriminacions i desigualtats de gènere a través de dos personatges molt diferents. A través de diferents formats com la poesia, els monòlegs i el teatre, podrem escoltar les veus de dones d’ara, abans i d’arreu que ens faran reflexionar sobre els rols actuals i les estructures de poder.

Del 22 al 26 de novembre, el Casal de Joves es convertirà en un espai d’exposicions i jocs interactius preparats per lluitar contra les violències masclistes. El mateix dilluns a les 17 hores s’inauguraran les mostres fotogràfiques de les artistes locals Cristina González i Jana Segura. Dimarts, es crearà un espai de diàleg a partir de la xerrada “La importància de parlar”.

L’acte institucional se celebrarà el mateix 25N a les 20 h a la plaça de l’Ajuntament. Inclourà la representació del conte teatralitzat “La ventafocs ja no creu en prínceps blaus”, a càrrec de la companyia Sensedrama, una dinàmica participativa, la lectura del manifest i una encesa d’espelmes i un minut de silenci en record a les víctimes d’aquesta xacra social.

Altres propostes de la setmana seran una sessió de cinefòrum el divendres 26 a l’Ateneu, amb la projecció del documental “Rompiendo el silencio”; un taller de pintura corporal el dissabte 27 a càrrec de Zinteta; i la participació torrellenca a la 8ª marxa del Baix Llobregat contra les violències masclistes, que es farà diumenge 28 de novembre. Les persones que s’hi vulguin afegir hauran d’enviar un correu electrònic a junta@pladelesbruixes.cat. La trobada serà a les 9.30 hores davant l’escola Can Coll per anar en cotxe fins a Molins i afegir-se allà a la caminada fins al parc Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat, on està previst que es trobin les marxes iniciades en diferents municipis de la comarca i que a les 12.30 hores es procedeixi a la lectura del manifest.

Podeu consultar el programa d’activitats del 25N en el document adjunt.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:29