Torrelles es prepara per celebrar la Festa Major de Sant Martí 2018

Dilluns, 5 de novembre de 2018 a les 00:00
El pròxim divendres 9 de novembre, el municipi donarà el tret de sortida a uns dies plens de tallers, espectacles infantils i cultura popular

Un any més, el municipi s’engalana amb domassos, mocadors i banderes per gaudir d’uns dies plens de diversió i tradició. El pròxim divendres 9 de novembre, es donarà el tret de sortida a la Festa Major de Sant Martí 2018 amb una batalla de galls, a les 18 hores, al Casal de Joves i amb el popular Correbars, que començarà a les 20 hores a la Plaça Sant Martí i recorrerà els carrers del centre del poble. A la mitjanit, el Casal de Joves acollirà una nit de discoteca, per a nois i noies a partir dels 16 anys.

El dissabte 10 de novembre, les propostes de Festa Major seguiran a les 10.30 hores, quan s’inaugurarà el 4t Mercat d’Intercanvi i Segona Mà. Fins a les 14 hores, la Plaça de l’Ajuntament es convertirà així en l’Espai del Medi Ambient, amb paradetes informatives, tallers de sensibilització i jocs de gran format amb elements reciclats. Al migdia, hi haurà una cercavila pel carrer Major, des de la plaça de l’Església i fins a la Plaça Sant Martí. De la mateixa manera, a les 12 hores, la Biblioteca organitzarà una sessió de L’Hora del Conte i la parròquia de Sant Martí de Tours, una visita guiada.

A la tarda, serà el torn de la cultura popular i la tradició. A les 17 hores, l’Esplai Arc de Sant Martí vendrà xocolata calenta, pastissos i marxandatge, amenitzat amb animació infantil. Tot seguit, al Parc de Can Sostres, es viurà la novena edició del Correbous, on el bou ‘Carrasquet’ i la vaca ‘Galejada’, amb flames i espurnes, empaitaran als més menuts. A continuació, a la Plaça Sant Martí, hi haurà correfoc infantil, sopar popular i ball envelat de Festa Major.

El diumenge 11 de novembre, a les 10.30 hores, es farà el Repic de campanes de Festa Major (i no el dissabte, com apareix erròniament al programa d’actes imprès) i, a les 11 hores, la celebració eucarística a l’església. També a les 11 hores, l’Ateneu Torrellenc impulsarà un taller de dansa per a famílies amb infants de 0 a 3 anys i a la plaça de l’Església, es farà un taller d’estelladors. A les 17.30 hores, Can Pinyons acollirà la final del Torneig Infantil d’Slot i a les 18 hores, l’Ateneu proposarà l’espectacle literari i musical ‘Cartes d’amor i música’.

El dilluns 12 de novembre, la celebració continuarà a les 17.30 hores amb dos espectacles infantils a l’Ateneu: ‘La Filomena va al riu’ per a infants de 0 a 3 anys i ‘El cel de la Jojó’ per a nens i nenes de 4 a 10 anys. El dimecres 14 de novembre, a la Biblioteca, es parlarà de tecnologia i muntanya. Finalment, el diumenge 18 de novembre, s’acomiadarà la Festa Major amb la projecció d’un vídeo sobre el 50è aniversari de l’Esbart Sant Martí a l’Ateneu.

Amb motiu de la Festa Major de Sant Martí 2018, hi haurà talls de carrers i prohibicions d’aparcament: el dissabte 10 de novembre, entre les 9 hores i les 4 de la matinada de l’endemà, al carrer Major (des de la Plaça de l’Ajuntament fins al carrer Joan Maragall) i a la Plaça Sant Martí, i el diumenge 11 de novembre, entre les 9 hores i les 16 hores, a la plaça de l’Església.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:16