Torrelles recull 2.420 euros per donar suport a Ucraïna

Divendres, 22 d'abril de 2022 a les 00:00

Des del consistori es vol agrair la participació del voluntariat, les entitats i el comerç local que van col·laborar en aquesta iniciativa solidària

Del 3 al 10 d’abril, es va organitzar la setmana “Torrelles amb Ucraïna”, una iniciativa sorgida de la Taula de Solidaritat amb l’objectiu de sumar-se a la resposta internacional davant els atacs de Rússia a territori ucraïnès. Diverses entitats locals van organitzar activitats diverses per a recollir les aportacions de la ciutadania en suport a les víctimes del conflicte. En total, s’han recollit 2.420 euros, als quals caldrà sumar els diners recollits a través de les guardioles solidàries que es van habilitar als comerços locals.

Un cop més, la implicació de la ciutadania va ser clau per a l’èxit de la iniciativa. Els torrellencs i les torrellenques van participar de manera activa en totes les activitats que s’hi van organitzar. El Centre Excursionista Torrellenc (CET) va celebrar la Ruta del Sol Blau amb un dorsal 0 per a recollir diners per a Ucraïna; es va inaugurar a l’Ateneu l’exposició Post Scriptum de Joan Ramell, que es podrà visitar fins al 30 d’abril, i va destinar els beneficis de la venda del seu llibre a la caixa de la solidaritat; el quinto solidari organitzat per l’Associació de la Gent Gran va ser tot un èxit; altres iniciatives van ser el vermut-combo de la secció Tempo, l’espectacle “Cantem... de cine”, una americana de pàdel, l’activitat “vermut,aperitiu, migas i... lletres” organitzada per la secció literària de l’Ateneu i els Tres Tombs i l’espectacle de la Moixiganga de l’Esbart Sant Martí. Es van habilitar guardioles solidàries també en les activitats que al llarg de la setmana van fer entitats com Tot Gimnàstica, la Unió Esportiva Torrelles i el Club Patí Torrelles. Els diners recollits aniran destinats a pal·liar els efectes del conflicte en la població refugiada ucraïnesa, tant en l'àmbit local com internacional.

Des de la regidoria de Cooperació i Solidaritat es vol agrair la implicació de les entitats i de totes les persones voluntàries que van fer possible aquesta setmana solidària. Es vol fer també un agraïment als comerços locals que van col·laborar amb l’Associació de la Gent Gran cedint productes que van servir com a obsequis del joc del quinto: Glòria Campà, la farmàcia, Condis, Nins i Nines, El Celler, Ca la Maria, Colors, la peixateria, Bon Àrea, Natalia Perruqueria, Bar Sant Martí, Catalunya en Miniatura i La Lloca, Can Cireuet, Cal Pelut, Bar Rebó, La Moda Nostra, Perruqueria Rosita, Can Balasch, l’Estanc, l’Arròstisseria i El Xiri.  

Darrera actualització: 22.04.2022 | 13:28