Torrelles se suma a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+

Dimarts, 28 de juny de 2022 a les 12:37

Es faran dues jornades amb propostes creatives que tenen la voluntat d’ensorrar mites i construir una societat oberta i respectuosa

Garantir els drets de les persones LGBTI+ és quelcom indissociable d'una societat sana i democràtica. El reconeixement a la lluita contra la persecució, discriminació i prejudicis que històricament ha patit aquest col·lectiu es commemora internacionalment el 28 de juny. La diada recorda els aldarulls de Stonewall, l'espurna que va encendre el moviment modern a favor de la llibertat de les persones amb opcions sexuals no normatives.

Adherint-se a la premissa de la defensa dels drets LGBTI+, l'Ajuntament de Torrelles, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, celebrarà el 3 de juliol un concert a càrrec de l'entitat feminista FEMCant i, el 5 de juliol, una performance enfocada a desmuntar els estereotips envers aquest col·lectiu.

La plaça de la Tal·lara serà l'espai escollit per la lectura del manifest, un photocall organitzat per l'Associació de Dones Pla de les Bruixes i el concert-vermut de FEMCant que, sota la direcció de Carla Jover Torrado i protagonitzat per Montse Gatell Pérez, se celebrarà a partir de les 12 h del pròxim 3 de juliol. A través de diferents cançons, la proposta posarà llum a diferents històries que convidaran a reflexionar sobre l'acceptació pròpia i la de les persones que ens envolten.

Els actes continuaran el dimarts 5 de juliol, amb una actuació de Mireia Chalamanch i Mireia Zantop, 'les mireies', dues artistes especialitzades en actuacions creatives que posen l'accent sobre temàtiques socials. L'acte, que se celebrarà al nucli urbà a les 19 h, té la voluntat de desmuntar estereotips i mites profundament arrelats a la societat cap al col·lectiu LGTBI+.


Sensibilitat i prevenció de la LGBTI-fòbia

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, a través del Servei d'Atenció Integral (SAI), posa a disposició de la ciutadania un document amb informació sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere, tràmits perquè les persones trans puguin fer efectiu el canvi de nom a la Targeta Sanitària o accions davant actituds LGBTI-fòbiques.

Podeu consultar el document adjuntat en aquesta pàgina i, davant qualsevol consulta o dubte, contactar amb el SAI Baix Llobregat concertant cita prèvia al correu sai@baixllobregat.cat o trucant al 93 685 24 00.

 

Darrera actualització: 06.07.2022 | 10:00