Torrelles serà un dels primers municipis en disposar d’un certificat de Residu Zero

Dilluns, 30 de maig de 2022 a les 00:00

L’adhesió de l’Ajuntament al Programa de Certificació Ciutats i Pobles Residus Zero suposa el compromís de recuperar el 90 % dels residus municipals l’any 2030

En el ple municipal del passat dijous es va aprovar per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat al Programa de Certificació Ciutats i Pobles Residu Zero. El nostre municipi ha estat seleccionat per participar en aquest procés de certificació municipal per la seva trajectòria en matèria de gestió de residus.

A través d’aquest programa, l’Ajuntament iniciarà un procés de reducció de residus municipals i de millora de l’eficiència en l’ús dels recursos, i es compromet a recuperar el 90 % dels residus municipals l’any 2030, amb un màxim de 80 kg/habitant de fracció resta. Altres objectius previstos són la reducció progressiva del volum de residus enviats a incinerar, cercant solucions alternatives i sostenibles, i promoure la sensibilització de la ciutadania cap al residu zero.

El programa es basa en un sistema de tutoria i reconeixement que consta de diferents fases: una primera en la qual el municipi valora el programa i les oportunitats que suposa; l’elaboració d’un pla de les accions necessàries per avançar en els diferents nivells de certificació; una tercera fase d’implementació d’aquestes accions; i, finalment, una auditoria que el municipi passarà cada tres anys per valorar el procés.

L’adhesió a aquest programa suposa importants avantatges per al municipi com el suport professional, que pot aportar experiències d’arreu d’Europa; l’estalvi en els costos que genera la gestió de residus i neteja viària, la reducció de la contaminació i les emissions; o la possibilitat de mostrar la tasca que es fa a Torrelles a una audiència europea i internacional i convertir el nostre municipi en un referent en l’àmbit de la gestió de residus.

Darrera actualització: 30.05.2022 | 16:33