Torrelles suma esforços per lluitar contra la violència masclista

Dilluns, 27 de novembre de 2023 a les 00:00

El 25 de novembre es va organitzar una taula rodona sobre les dones al món de l’esport i un acte institucional que va incloure un homenatge a les víctimes

El passat dissabte dia 25 de novembre, Torrelles va commemorar el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. L’acte institucional es va celebrar a les 20 hores a la plaça de l’Ajuntament i va incloure la lectura del manifest i una performance amb cadires per recordar les 52 dones que aquest 2023 han estat assassinades en mans de la seva parella o ex parella a tot l’estat espanyol, 13 de les quals a Catalunya. L’esdeveniment va comptar també amb l’actuació del Cor Mirabolà. 

Prèviament a l’acte institucional, l’Ateneu Torrellenc va acollir la taula rodona ‘Dones i Esport’, un interessant i emotiu col·loqui on es van posar de manifest les desigualtats encara existents i la necessitat de seguir treballant per una igualtat efectiva en tots els àmbits. El debat va comptar amb la participació de quatre dones torrellenques vinculades al món de l’esport i, com a convidada d’honor, l’atleta de muntanya Núria Picas.

Més enllà dels actes celebrats el 25 de novembre, al llarg de tota la setmana es van organitzar altres propostes que pretenien sensibilitzar la ciutadania de la importància de lluitar contra qualsevol tipus de violència: dimarts, la biblioteca va acollir una sessió de contes de nenes valentes; i divendres, una desena de joves de 12 a 15 anys van participar en un taller de defensa personal; diumenge al matí, l’Associació de Dones Pla de les Bruixes va organitzar amb el suport de l’Ajuntament la representació teatral ‘Si yo no tengo lugar’, a càrrec del Colectivo de Mujeres de Matagalpa (Nicaragua). 

Paral·lelament a aquestes activitats, s’ha dut a terme la campanya de sensibilització #EsportSegur, que ha inclòs un seguit d’activitats solidàries organitzades per les entitats esportives amb l’objectiu de recaptar diners per destinar-los a la lluita en contra de la violència masclista en el món de l’esport. 

Des de l’Ajuntament de Torrelles es vol fer un agraïment a totes les persones i entitats que s’han implicat en tots aquests actes i que han sumat esforços per donar visibilitat a la importància de seguir lluitant contra la violència masclista. 

Darrera actualització: 27.11.2023 | 13:14