Tot a punt per a la celebració de la Diada de Sant Jordi

Divendres, 12 d'abril de 2024 a les 00:00

Al voltant de la jornada s’han programat presentacions de llibres, tallers, sessions de contes i la instal·lació de paradetes al carrer Major

Un any més, Torrelles celebrarà la Diada de Sant Jordi i Santa Jordina amb un ampli ventall d’activitats que s’iniciaran el dijous 18 d’abril i s’allargaran gairebé una setmana. Entre les propostes hi haurà activitats per a petits i grans, com ara presentacions de llibres, tallers o sessions de contes. 

La celebració de Sant Jordi començarà a la biblioteca municipal el dijous 18 d’abril amb la presentació del llibre Fragmentos y destellos desnudos, del torrellenc David Gallardo. El divendres 19, l’Associació de Dones Pla de les Bruixes organitza un tast d’història sobre les dones sàvies que ens han precedit, a través del llibre de Francesc Ballester I ara què, Tamar?. La presentació comptarà amb la presència de l’autor i l’acompanyament dels músics Steffan Emt, a la guitarra, i Alfons Parés, a l’harmònica. 

Dissabte 20, a les 12 hores, la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra oferirà una sessió de l’hora del conte amb la història d’El drac sorollós, a càrrec de l’Aïda Puig. L’activitat està destinada a infants a partir dels tres anys i, per a participar-hi, cal inscripció prèvia. Durant el cap de setmana hi haurà també altres activitats per als infants: diumenge, d’11 a 13 hores, l’Esplai Arc de Sant Martí organitzarà un taller de punts de llibre amb papers de colors a la plaça de l’Ajuntament; també a les 11 h, a la plaça de la Tal·lara, l’Ateneu oferirà l’activitat Cançons contades i contes dansats, que comptarà amb la participació dels grups infantils de l’Esbart Sant Martí. 

Altres propostes de diumenge 21 seran la festa de presentació del festival Tasco Rock al jardí de la biblioteca, i la presentació a l’Ateneu del llibre Llegat enverinat, una obra escrita per diversos autors locals. L’edició d’aquest llibre està impulsada per la secció Litteraria de l’Ateneu, amb el patrocini de l’Ajuntament. Es regalarà un llibre editat per a cadascuna de les persones que vingui de públic. El dia 23 hi haurà també un taller a la biblioteca en el qual es convida els infants a fer una divertida màscara de drac. Per participar-hi, cal inscripció prèvia. 

El dia 23 hi haurà també un taller a la biblioteca en el qual es convida els infants a fer una divertida màscara de drac. Per participar-hi, cal inscripció prèvia. El Casal de la Gent Gran també acollirà la presentació del llibre Cuentos para mujeres que quieren cambiar el mundo, de Gemma Araujo. 

Amb motiu de la celebració de Sant Jordi, s’instal·laran les tradicionals parades de Sant Jordi de venda de llibres i altres productes en diferents punts del municipi. Diumenge 21, de 9 a 14 hores, s’ubicaran a la plaça Sant Martí. El dia 23 es traslladaran al carrer Major, en el tram comprès entre la plaça Sant Martí i el carrer Joan Maragall, de 9 a 14 i de 17 a 20 hores. La mateixa Diada de Sant Jordi, de 17 a 19 hores, hi haurà la signatura de llibres per part dels autors locals Enric Vilalta i Farners Casas. 
 

Darrera actualització: 18.04.2024 | 13:38