Tot preparat per la Festa Major de Sant Martí 2023

Dimarts, 31 d'octubre de 2023 a les 07:00

Ja es coneix el programa de la celebració, la qual es durà a terme del 4 al 12 de novembre

La programació de la Festa Major de Sant Martí d’aquest any ja ha estat anunciada pel consistori. Un any més, el veïnat podrà participar en diverses propostes adreçades a tots els gustos i edats i dirigides a commemorar la festa grossa del nostre poble i les quals s’allargaran del 4 al 12 de novembre.

Proposta d’activitats

La primera proposta arribarà aquest diumenge, 5 de novembre, amb la celebració de la 33a Festa de Sant Martí de Porres. Només tres dies després, el 8 de novembre, el programa continuarà amb l’entrega de premis del Concurs de Fotografia Naturalista i la inauguració de l’exposició de les imatges finalistes, la qual estarà disponible a l’Ateneu Torrellenc fins al dia 30.

El 9 de novembre, també l’Ateneu Torrellenc acollirà la projecció de ‘House of the Gods’ – guanyadora del Gran Premi Vila de Torelló i de la Flor de Neu d’Or – , una iniciativa organitzada entre l’Ateneu i el Centre Excursionista Torrellenc (CET). 

L’endemà, 10 de novembre, Cal Joc serà escenari d’una tarda de jocs esportius i recreatius, mentre que cap al vespre es donarà tret de sortida a la 9a edició del Correbars (per participar-hi, cal adquirir tiquet a Nins i Nines fins al 3 de novembre). A continuació, es lliuraran els V Premis Literaris a l’Ateneu Torrellenc, i el Casal de Joves El Club es convertirà en un espai d’oci nocturn amb jocs de taula, menjar i jocs (per participar-hi, cal inscriure’s a un formulari habilitat per l’entitat. Després, El Centre Esportiu Municipal Can Coll acollirà una sessió de música i festa a càrrec de DJ Marc.

L’11 de novembre començarà amb una trobada d’orientació a peu oberta a tothom i per la qual cal registrar-se a Nins i Nines o al web del Centre Esportiu Torrellenc abans del 9 de novembre. Durant el mateix dia, la ciutadania podrà assistir a actes com el repic de campanes, una missa en honor a Sant Martí, la presentació de la nova mascota de la biblioteca, una ballada de sardanes i un espectacle infantil, a més d’alguna proposta pensada per conscienciar sobre la importància de protegir el medi ambient. Al llarg de la jornada, també es podrà assistir a la inauguració del mural commemoratiu dels 20 anys de la recollida ‘porta a porta’, a la 4a Fira de Cervesa Artesanal, a actuacions musicals, venda de pastissos i un espectacle familiar de màgia còmica. De cara al vespre i a la nit, es preveu dur a terme el 12è Correbous, el correfoc infantil i un sopar i quinto organitzat per l’Esplai Arc de Sant Martí.

Diumenge, 12 de novembre, s’encetarà amb un toc de campanes, amb una ballada de l’Esbart Sant Martí i amb una sessió del taller d’estellar. Davant de la masia de Can Coll se celebrarà un tast de tapes de patates braves, mentre que la canalla podrà assistir a dos espectacles a l’Ateneu, un equipament que també acollirà una xocolatada popular i la representació de l’obra de teatre ‘36+1’. També en el marc de la Festa Major de Sant Martí, el CET organitzarà el 19 de novembre una sortida de marxa nòrdica. Per assistir-hi, només cal inscriure’s prèviament a Nins I Nines abans del 16 de novembre.

El programa complet es pot consultar en aquesta mateixa pàgina com a document adjunt.

Darrera actualització: 31.10.2023 | 16:33