Tot preparat per reformar la Biblioteca Municipal

Dilluns, 8 de maig de 2023 a les 01:00

L’equipament tancarà del 15 de maig fins al setembre, tot i que alguns dels serveis habituals es prestaran en altres espais públics

La Biblioteca Municipal Pompeu Fabra serà objecte d’una acció de millora dirigida a renovar la sala polivalent i l’espai infantil. Es preveu que la intervenció s’enceti el pròxim 15 de maig i s’allargui fins al mes de setembre.

Pel que fa a l’Aula d’Estudi, el servei es realitzarà a la sala polivalent del Casal de Joves El Club. D’altra banda, de l’1 de juny al 31 de juliol, l’Ajuntament habilitarà un servei de préstec interbibliotecari i lectura de diaris i revistes al local social de l’Ateneu Torrellenc.

En el cas de les activitats de la programació mensual de la biblioteca, com les hores dels contes, contes menuts, clubs de lectura, o grups de conversa, es duran a terme a la sala 3 de l’Ateneu Torrellenc.

Tasques de millora

L’objectiu de l’acció és avançar en l’accessibilitat de la sala infantil reubicant-la a la primera planta. D’aquesta manera, la canalla no haurà de travessar tota la biblioteca per accedir-hi, estalviant les inevitables molèsties que això comportava per les persones usuàries de la sala dedicada al públic adult.

Per a fer possible aquesta proposta, caldrà instal·lar la sala polivalent a la primera planta, un pla que permetrà compartimentar l’espai respecte a la resta de l’equipament i facilitar així el seu ús fora de l’horari de la biblioteca.

La reforma comportarà haver de moure gairebé tot el fons de la biblioteca, perquè implica la necessitat de nou mobiliari i la reestructuració i reaprofitament de gairebé tot el mobiliari. Amb això, caldrà encaixar gairebé tot el fons, desmuntar, moure i muntar el mobiliari i, posteriorment, tornar a ordenar totes les col·leccions a la seva nova ubicació.

El projecte compta amb el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 16.05.2023 | 12:23

Imatges