Un mes de març dedicat a les dones

Dijous, 17 de febrer de 2022 a les 00:00

S’han programat activitats diverses durant el mes de març com exposicions, tallers, una caminada, un espectacle a l’Ateneu i una sessió de contacontes

La regidoria d’Igualtat, amb la col·laboració d’entitats locals, ha programat un seguit de propostes per a commemorar el Dia Internacional de les Dones amb l’objectiu de defensar els drets del col·lectiu femení i posar de manifest les desigualtats encara existents en la nostra societat entre homes i dones.

Les primeres activitats arribaran divendres dia 4 de març i estaran organitzades per l’Associació de dones Pla de les Bruixes. A les 19 hores, l’Ateneu Torrellenc acollirà la presentació de les exposicions “Volveré” i “Me llaman calle sin salida” de les artistes torrellenques Jana Segura i Cristina González. A partir de les 20 hores, la ciutadania podrà visionar la pel·lícula The assistant i participar en un col·loqui al respecte que anirà a càrrec de la psicòloga Belén Rodríguez. Dissabte dia 5 de març, se celebrarà la Caminada de la Dona, organitzada també per l’entitat local, que inclourà una passejada fins al Jardí de les Oliveres, la lectura del manifest, un esmorzar de botifarrada i el lliurament d’un obsequi a les persones participants per celebrar els 25 anys de l’associació.     

El dia 8 de març al migdia es farà l’acte institucional a la plaça de l’Ajuntament amb la lectura del manifest. Des de la regidoria d’Igualtat s’han organitzat també uns tallers a l’institut Torrelles per a l’alumnat d’ESO que es faran els dies 7, 8 i 10 de març: hi haurà una xerrada intergeneracional per compartir les vivències de les dones d’ara i d’abans, un taller per trencar els mites de l’amor romàntic, un altre per treballar les relacions sexo afectives i amables des d’una perspectiva feminista i un darrer sobre sexualitat.

La Biblioteca municipal Pompeu Fabra organitzarà també algunes activitats amb motiu del Dia de les Dones. El mateix 8 de març, a les 17.15 hores, s’oferirà una sessió de contacontes per a infants a partir dels 3 anys. La Gisela Llimona explicarà contes per trencar mites sobre les dones i on el seu paper és diferent als cànons clàssics. A les 18.30 hores, el mateix equipament acollirà la presentació del llibre A la recerca del matriarcat amb la presència de la seva autora Margarida Camprubí.

El Casal de Joves acollirà també altres propostes, com un taller de twerk que es farà divendres 11 de març a càrrec de la ballarina i coreògrafa dels EUA Kim Jordan; o el Sex Game, un joc sobre sexualitat i afectivitat per a joves de 12 a 29 anys en el qual es podrà participar el dia 18 de març.

Altres activitats per commemorar el 8M seran l’espectacle Dones que organitzen de manera conjunta l’Esbart Sant Martí i l’Ateneu Torrellenc el diumenge dia 13 de març a les 18 hores; i els tallers d’escriptura organitzats des del Consell Comarcal del Baix Llobregat amb motiu de l’11a edició dels Premis Delta. Aquests estaran dinamitzats per la Margarida Camprubí i es faran a la biblioteca els dies 22 de març, 5 i 19 d’abril i 3, 17 i 31 de maig de 18.30 a 20.30 hores.

Podeu consultar tota la programació d'activitats en el document adjunt.

Darrera actualització: 21.02.2022 | 08:38