Una programació d’actes per a reivindicar el 25N

Dijous, 17 de novembre de 2022 a les 00:00

El nostre municipi preveu acollir un ventall d’activitats per commemorar el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

Torrelles de Llobregat es torna a comprometre en contra violència de gènere sumant-se un any més a la reivindicació de la jornada del 25 de novembre (25N), una data marcada al calendari internacional dedicada a reclamar la fi de la violència masclista.
Amb la mirada posada sobre el 25N, l'Ajuntament ha organitzat una programació que s'estendrà fins al 15 de desembre i la qual comptarà amb activitats per a tota la ciutadania com xerrades, tallers o una sessió de cinefòrum.

Un mes d'activitats per a tothom
La primera proposta del cicle d'actes ja està en marxa, ja que la passada setmana es van obrir les portes de l'exposició «25 anys de lila a Torrelles», una mostra dedicada a l'extensa trajectòria i a la tasca de l'Associació de Dones Pla de les Bruixes. Ja de cara al pròxim 21 de novembre, el nostre municipi celebrarà, a les 17 hores, una sessió de teatre en clau de comèdia al Club sobre les violències masclistes i la qual és gratuïta i apta per a tots els públics.

Uns dies més tard, el Club tornarà a acollir una nova iniciativa. En aquest cas, es tractarà d'un taller de prevenció de violències masclistes en què s'exposarà la importància dels drets sexuals i s'oferiran eines per conèixer i defensar-los a les persones assistents. L'endemà, la plaça de l'Ajuntament serà escenari d'un acte institucional que s'encetarà a les 19 hores amb una encesa d'espelmes, un minut de silenci en memòria a les víctimes de la xacra social que suposa la violència de gènere i una actuació del Cor Mirabolà.

El dia 27, l'Associació de Dones Pla de les Bruixes i el Consell Comarcal del Baix Llobregat organitzen una quedada a l'edifici verd de l'Institut Escola Torrelles per a unir-se a la 9a Marxa del Baix Llobregat contra la Violència Masclista que conclourà al parc Torreblanca, situat entre els termes municipals de Sant Joan Despí i Sant Just Desvern i a tocar de Sant Feliu de Llobregat. Per a més informació, cal adreçar un missatge de correu electrònic a junta@pladelesbruixes.cat.

La recta final arribarà a partir de l'1 desembre, a partir de les 20 hores a la Biblioteca, amb una taula rodona organitzada pel Pla de les Bruixes sobre preguntes freqüents al voltant de les violències masclistes, a càrrec de la directora del Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) del Baix Llobregat, María Jesús Rodríguez Carrero. Per a tancar el cicle d'actes del 25N, el Casal de la Gent Gran celebrarà el 15 de desembre el Cinefòrum Nuxàrek/Participem (Dones que transformen), gratuït i per a tothom, a on es remarcaran les lluites que duen a terme les dones per accedir a espais de participació política i social des d'una mirada transversal feminista i antiracista.

La programació, la qual podeu consultar detalladament al document adjunt, s'ha organitzat amb el suport del consistori, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona i del Consell Comarcal del Baix Llobregat; amb la col·laboració de l'Associació de Dones Pla de les Bruixes, de l'Ateneu Torrellenc, del Club, de Torrelles Feminista, del Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Baix Llobregat (SIAD) i del Consell de les Dones del Baix Llobregat.

 

Darrera actualització: 17.11.2022 | 09:39