Pressupost 2022: un any d'inversions llargament esperades

Divendres, 24 de desembre de 2021 a les 12:00

Escrit d'opinió d'Ignasi Llorente, alcalde de Torrelles de Llobregat

Aquest dimecres es va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2022 amb un ampli consens (9 vots a favor i 4 abstencions) amb el clar objectiu de donar resposta a inversions llargament esperades per una part de la població. El mèrit de la realització d’aquests projectes, però, no serà en cap cas individual ni parcial. Serà la culminació a un esforç col·lectiu.

La llista és llarga, i és molt el que li “demanem” al 2022. Així, només per destacar-ne algunes de les més importants, esperem poder iniciar les obres del tancament de la pista poliesportiva del CEM Can Roig; també volem executar la remodelació de la Biblioteca Municipal; abans de l’estiu esperem poder tenir el projecte de millora de l’entorn de la Masia de Can Coll, amb la voluntat d’iniciar-lo abans de final d’any. Aquest 2022 que ja tenim a tocar, també ha de servir per poder finalitzar inversions previstes enguany com són l’obertura de la Plaça de la Tal·lara, l’adequació del camí escolar de Can Coll, el trasllat del bar del CEM Can Roig, l’entrada en funcionament de la Caldera de Biomassa, la millora dels carrers Sant Jordi i Raval Mas, la represa de les obres dels Connectors de Cesalpina o la millora de la il·luminació de la 1a Avinguda de Can Güell, entre moltes altres que encara no podem anunciar degut a que el seu finançament depèn d’altres administracions.

Per dur a terme aquest ambiciós projecte inversor, però, hauran fet falta moltes “mans”. Des del Departament d’Urbanisme encarregat de la redacció dels projectes, fins a l’àrea d’Hisenda responsabilitzada de garantir-ne el finançament propi i extern, passant per cadascuna de les regidories implicades (esports, cultura, joventut, medi ambient, participació, etc...) Es tracta d’un complex engranatge en que cada part és imprescindible i ha de “remar” en la mateixa direcció que la resta per tal d’arribar a bon port.

Però no tota la tasca és producte de l’Ajuntament o de les administracions supramunicipals que ajudaran a finançar-ho. La força i empenta d’entitats, associacions o veïns i veïnes també ha sigut imprescindible per dur a terme aquest ambiciós programa inversor. Així com també cal reconèixer el mèrit dels equips municipals de legislatures anteriors que van haver de centrar la seva tasca en sanejar econòmicament l’Ajuntament després que la crisi del 2009 deixés molts municipis sense capacitat inversora i amb deutes importants.

Darrera actualització: 24.12.2021 | 13:33