Cubells al carrer

Divendres, 24 de setembre de 2021 a les 00:00

Escrit d'opinió de Jose Antonio Gallardo, regidor de Medi Ambient

Com hem dit anteriorment en altres escrits, deixar els cubells al carrer, a més de la mala imatge que dona, comporta problemes de brutícia a la via pública, ja que els senglars miren de tombar-los per veure si hi ha deixalles per poder menjar.

La tasca que s’està fent per part de l’Ajuntament, Regidoria de Medi Ambient i Regidoria de Via Pública és fer el seguiment als propietaris que conscientment o inconscientment deixen els seus cubells al carrer, trucant-los i advertint-los de la prohibició existent de deixar cubells de cap tipus fora de les hores establertes en l’ordenança municipal, que comporta sancions econòmiques.

Aquest seguiment que s’ha fet als carrers més cèntrics comença a donar el seu fruit després de mesos. El seguiment que ha fet el departament ha portat a retirar de la via pública més del 20% dels cubells, ja que gran part dels propietaris no eren conscients de l’ordenança. També en aquest percentatge hem detectat un gran nombre de cubells sense propietari i hem procedit a fer la retirada d’aquests cubells del carrer. Dades:

  • 78 cartes enviades
  • 14 trucades efectuades
  • 103 cubells identificats
  • 23 cubells retirats

Amb el suport de la regidora Falgàs Marco, que gestiona l’àrea de via pública, s’estan fent trobades amb veïns i veïnes per donar solucions als espais on es deixen els cubells i per veure com es pot gestionar de la millor manera possible la seva recollida i organització a la via pública.

Aquesta tasca continuarà i s’anirà ampliant a tot el municipi.

Darrera actualització: 24.12.2021 | 13:39