Curs 2021-2022: el curs de l'esperança

Dilluns, 13 de setembre de 2021 a les 00:00

Escrit d'opinió d'Ignasi Llorente, alcalde de Torrelles de Llobregat

Avui comença un curs escolar ple d’il·lusions i esperances. Com ha de ser! Ha passat just un any respecte l’inici d’un dels cursos més estranys que hem viscut mai moltes generacions. L’any passat, mestres i alumnes tornaven a omplir unes classes que portaven buides més de mig any, un fet sense precedents en la història recent de Catalunya. A més, tornaven als centres escolars sense saber quin dia haurien de tornar a deixar-los orfes de jocs, debats, classes, algun crit, exàmens i més d’una i de dues corredisses per patis i passadissos. L’amenaça d’un nou confinament, o del tancament d’alguns grups i classes, va planar fins al juny passat.

Afortunadament, l’esforç de tota la comunitat eductiva, començant pel mateix alumnat, va ser exemplar i ara ens trobem en una situació ben diferent. La vacunació de la immensa majoria dels adults i de molt bona part dels alumnes majors de 12 anys, ha permès que aquest setembre el debat i les incerteses no se centrin en la durada de les classes presencials, sinó en temes molt més propis del decurs normal del procés educatiu.

Tot i que la pandèmia encara ens assetja com a societat, i és possible que passin mesos o anys abans no es puguin reprendre totes les activitats anteriors a l’inici del brot de Covid19, avui, mestres, alumnes i famílies torrellenques centren els seus debats en el funcionament de les extraescolars, la millora dels equipaments, el desplegament del Pla Educatiu Municipal, els nous horaris de la L71 per tal d’adaptar-los a la sortida de l’Institut, o la molt probable implantació del model institut-escola de cara al curs vinent. Debats importants i de gran incidència en el futur del poble, però debats benvinguts en comparació als que teníem fa un any sobre la incertesa de poder fer classes presencials i poder mirar als ulls dels alumnes.

Ben tornats i ben tornades a les aules! Molts ànims, i molta sort!

Darrera actualització: 03.03.2023 | 13:28