Torrelles orgullosa

Dilluns, 5 de juliol de 2021 a les 00:00

Escrit d'opinió de Vanesa Santiago, regidora d'Igualtat, Joventut, Serveis Socials i Gent Gran

El dia 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull  LGTBI, rememorant els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguts com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Des de la Regidoria d’Igualtat  hem preparat una sèrie d’accions al voltant d’aquest dia per tal de  seguir contribuint  a la visibilització LGTBI i trencar estereotips vers el col·lectiu.

Dilluns, 28 de juny de 2021, a les 20 h, hi haurà l’acte commemoratiu amb la lectura del manifest que comptarà amb  la participació de representants de les entitats i dels grups municipals. Seguidament es podrà veure el curtmetratge “Motxilles”  elaborat  per joves del municipi amb l’objectiu de contribuir al reconeixement social del col·lectiu LGTBI .

En aquest sentit, donar les gràcies al professorat de l’Institut de Torrelles i a les dinamitzadores del Casal de Joves el Club, així com a l’equip tècnic d’imatge i so per l’acompanyament i suport en tot el procés de creació del curtmetratge. I felicitar per descomptat el grup de joves. Un procés que va començar amb diferents tallers i debats, i va continuar amb l’elaboració de la història i la posterior gravació, muntatge...una experiència molt positiva.

Donar les gràcies també a les entitats a qui hem demanat col·laboració expressa per a dur a terme el programa: al CET, que amb l’organització de la caminada nocturna del dia 2 de juliol ens sumarem a la campanya de la Generalitat ‘Els cims pels Drets LGTBI’; i a l’Associació Pla de les Bruixes pel conta contes i la decoració del pati de Ca la Bruixa; també a la biblioteca i al Casal de Joves el Club.

Així doncs, us animem a participar en les diverses activitats que s’han preparat per a solemnitzar aquest dia.

Aprofitem l’avinentesa per condemnar fermament qualsevol tipus de violència i mostrar el nostre compromís en seguir treballant per la garantia dels drets de les persones LGTBI i lluitant contra LGTBIfòbia.

Darrera actualització: 24.12.2021 | 13:47