Balanç positiu de la campanya d’estiu, risc d’incencis i seguretat ciutadana

Dijous, 8 de setembre de 2022 a les 00:00

Escrit d'opinió de Falgàs Marco, regidora de Governació, Protecció Civil, Via Pública i Civisme i Hisenda

Ara que ha començat el curs escolar i deixem enrere el període vacacional, és moment de fer un balanç de la campanya d’estiu a Torrelles, que es presentava força complicada tant pel risc d’incendis com per l’augment de fets delictius relacionats amb delictes contra el patrimoni a municipis del voltant de Torrelles.

Pel que fa al risc d’incendis, ja des d’inici de juny hem estat pendents dels incendis al voltant de Torrelles, com el d’Olivella, o conats d’incendi a Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Corbera i Sant Boi. A mitjans de juliol s’activà el nivell 3 del pla Alfa amb una durada ininterrompuda de deu dies, que després tornà a activar-se el 12 d’agost. A Torrelles hem tingut 3 conats d’incendis, tots ells al nucli urbà, que han estat apagats de manera immediata pels ADF.

El 18 d’agost es passa del pla INFOCAT per risc d’incendis al pla INUNCAT pel risc d’inundacions. Les pluges comencen a fer acte de presència després de moltes setmanes de sequera, i ens han provocat diverses incidències a l’espai públic.

Els treballs d’execució previstos de la nova franja perimetral al nucli urbà i el manteniment de franges i zones verdes als veïnats han finalitzat. Durant la tardor es faran més treballs de manteniment de franges perimetrals ampliant zones als veïnats, així com la neteja de la riera de Torrelles.

Pel que fa a seguretat ciutadana, la feina de la policia local en la prevenció de delictes contra el patrimoni, els quals acostumen a augmentar durant el període vacacional, ha obtingut uns resultats positius. S’ha activat el dispositiu de prevenció de delictes contra el patrimoni en què s’ha augmentat la vigilància i els controls per part de la policia local juntament amb els mossos d’esquadra.

S’ha disminuït un 60% en un any els delictes contra el patrimoni, i s’han evitat 8 ocupacions en els mesos de juliol i agost, sense constar cap nova ocupació en habitatge en aquest període. Totes aquestes ocupacions que s’han evitat han comportat la identificació de persones que tenien diversos antecedents de delictes contra la salut pública.

Un element comú de totes aquestes actuacions ha estat la col·laboració ciutadana. Gràcies a les alertes dels veïns i veïnes s’ha pogut actuar amb rapidesa, i aquesta resposta àgil ha facilitat de forma clara la resolució de les incidències.
 

Darrera actualització: 08.09.2022 | 15:11