Compra a Torrelles per Nadal, i la resta de l’any

Divendres, 18 de novembre de 2022 a les 00:00

Escrit d'opinió d'Ignasi Llorente, regidor de Promoció Econòmica

No són moments senzills per a les botigues de proximitat. Les seqüeles econòmiques dels dos anys de pandèmia encara afecten negativament el petit comerç, i moltes famílies han canviat els seus hàbits de consum anteriors a la COVID reduint despeses, buscant altres canals i, en molts casos, apostant per les compres online. Aquests elements són generals i afecten les dinàmiques comercials a tot el planeta, però és evident que als municipis petits encara s’accentua més.

El comerç local a pobles com el nostre no només ofereix productes necessaris. Les botigues, bars i restaurants del poble aporten molt més del que reben. Il·luminen els carrers, es preocupen per la gent del poble, atenen les necessitats de petits i grans, s’impliquen en les activitats de totes les entitats, participen de la creació d’espais de debat i cooperació per millorar el poble.

A canvi de tot això no demanen mai res. Quants cops us han dit que no a cedir gratuïtament productes per a les paneres que organitzeu les associacions del poble? Sempre que cal recaptar diners per a l’activitat pròpia de l’entitat o per a finalitats solidàries hi ha donacions per part de les botigues del poble. Tot i que, de vegades, després són oblidades quan toca fer les grans comandes per a actes populars.   

Arriben setmanes de gran consum. On tothom farà depeses més o menys importants per poder celebrar un Nadal amb familiars i amics. Abans de deixar-nos arrossegar per la inèrcia de les grans superfícies, aturem-nos un segon a pensar si aquells mateixos productes no els podem trobar al nostre poble. Reflexionem sobre qui ens atendrà millor, aquella persona que ens coneix i sempre ens dona un cop de mà quan el necessitem o una cadena impersonal on som un número més?

Si el nostre comerç gaudeix de bona salut, tothom en sortirà beneficiat. Tindrem carrers més vius, podrem comptar sempre amb la seva ajuda quan ens calgui, tindrem un poble més solidari, més compromès i més atent a les necessitats de tothom. Aquest Nadal, i sempre, toca comprar a Torrelles.

 

Darrera actualització: 25.11.2022 | 09:49