El Centre d’Atenció Primària i la pandèmia

Divendres, 4 de març de 2022 a les 00:00

Escrit d'opinió d'Eduard Garcia, regidor d'Esports, Atenció Ciutadana, Sanitat i Consum

La pandèmia ens ha afectat com a societat. I els professionals del sector sanitari no en són una excepció. Durant els últims dos anys, hem pogut veure com el personal mèdic ha estat a primera línia, salvant vides, dia rere dia, cuidant de nosaltres i doblant torns.

Aquest elevat volum de treball ha tingut un impacte en l’estat de salut del personal mèdic, provocant un major índex de baixes i, per tant, una clara falta de personal als Centres d’Atenció Primària (CAP). Actualment, segons les dades proporcionades per la Direcció General de Salut, hi ha més de 1.700 professionals de baixa.

Tot i això, essent conscients de la situació d’excepcionalitat en la qual ens trobem, des de l’Equip de Govern hem continuat treballant per garantir un servei mèdic de qualitat per tots els torrellencs i les torrellenques. En aquesta línia, hem seguit exigint mesures per millorar el servei i tenir més personal mèdic al municipi.  Durant tots aquests mesos, des de l’àrea de Salut de l’Ajuntament hem estat en contacte amb el departament de Salut de la Generalitat, que és qui té competència exclusiva, per tal de mostrar el malestar provocat per la manca d’atenció mèdica al municipi i amb l’objectiu de poder recuperar el nivell d’atenció dels serveis de salut anterior a la pandèmia. 

Darrera actualització: 04.03.2022 | 10:04