Festa Major de Sant Martí

És la de menys envergadura que es celebra al municipi, una festivitat que es va iniciar antigament en honor al patró de Torrelles de Llobregat, Sant Martí de Tours (11 de novembre). L’església de Torrelles, documentada des de l’any 996, porta el seu nom.

La Festa Major de Sant Martí es tira endavant gairebé íntegrament amb la participació directa de les associacions i col·lectius del municipi. És una festa menuda, que compta amb un pressupost molt reduït ies construeix damunt de pilars com la col·laboració, el voluntariat i l'esperit de comunitat. Des de fa uns quants anys un grup de joves ha recuperat l’esperit dels antics balls d’envelat a la plaça Sant Martí.

La llegenda de Sant Martí

Sant Martí és un Sant molt venerat en tot el món i té sota el seu patronatge a múltiples parròquies d’Europa. La llegenda més famosa entorn de la seva vida succeiria a l’hivern de 337, quan estant Martí a Amiens troba a prop de la porta de la ciutat un captaire tremolant de fred a qui dóna la meitat de la seva capa, doncs l’altra meitat pertany a l’exèrcit romà que serveix. A la nit següent, Crist, que era el captaire al qual li havia regalat la meitat de la seva capa, se li apareix per a agrair-li el gest. Martí decideix llavors deixar l’exèrcit romà i convertir-se a la fe catòlica.

Darrera actualització: 02.12.2021 | 08:20