Gràcies monitores!

Divendres, 12 de gener de 2024 a les 00:00

Escrit d'opinió de Maria Vidal, regidora de Joventut

No hi ha una única manera d’entendre l’educació. Hi ha un cert consens en la comunitat educativa que la defineix com l’acompanyament dels infants i joves en el seu desenvolupament integral, tenint en compte totes les dimensions de la persona. Aquest acompanyament educatiu, però, no es dona íntegrament en les hores lectives de l’escola. A més de la família com un pilar important en el desenvolupament dels infants, a Catalunya hi ha una àmplia xarxa d’entitats i organitzacions que, des de la regulació no formal de l’educació, vetllen per la formació continuada i integral en diàleg amb l’escola i l’entorn. Només l’any 2021, més de 500.000 infants i joves van participar en aquests tipus d’activitats arreu del territori. A Torrelles, tenim la gran sort de comptar amb l’Esplai Arc de Sant Martí.

L'Esplai Arc de Sant Martí és molt més que una simple entitat; és el cor de la nostra comunitat. Aquesta iniciativa, que va néixer l'any 1969 amb les colònies conjuntes amb Corbera de Llobregat, ara és un punt de referència vital per als infants i joves del nostre poble. Un dels elements clau d'aquesta entitat és el paper fonamental que juguen els joves voluntaris, la força vital que impulsa aquesta experiència única.

La seva dedicació i la passió amb què fan la seva tasca són el motor que mou l’esplai. Són joves amb edats compreses entre els 18 i els 25 anys, que durant els 365 dies de l’any destinen el seu temps de lleure a fer que cada dissabte a la tarda sigui únic per als infants inscrits. Treballen per crear-hi un ambient acollidor i enriquidor, amb activitats setmanals enfocades en el joc com a eina educativa, amb les quals les nenes i els nens puguin divertir-se, compartir experiències i aprendre importants valors que els ajudaran a créixer. Aquest jovent és conscient de l’impacte positiu que aquesta experiència suposa, principalment perquè molts d’ells han format part de l’esplai durant la seva infantesa.

Així, doncs, l'Esplai Arc de Sant Martí esdevé més que un lloc on gaudir d'activitats de lleure; és un espai on el jovent voluntari contribueix a construir la força vital de la nostra comunitat, forjant amistats, aprenentatge i valors que duraran tota la vida. És per això que no volem fer un reconeixement només a l’entitat sinó molt especialment als i les joves que, per a nosaltres, s’han convertit en uns veritables herois. A tots ells, els hi volem donar les gràcies.

Des d’aquí animem el jovent de Torrelles a participar d’aquest voluntariat. Aquesta experiència en l’àmbit del lleure és una oportunitat que han d’aprofitar per conèixer maneres de fer i de treballar, i participar en espais de convivència que, ben segur, contribuiran en el seu creixement personal. Animeu-vos a formar part de la família de l’esplai!

Darrera actualització: 19.01.2024 | 09:18