Iniciem un procés d’estabilització del personal municipal

Dijous, 22 de setembre de 2022 a les 00:00

Escrit d'opinió de Jose Antonio Gallardo, regidor de Règim intern, RRHH i Organització

A finals de l’any 2021 es va aprovar un decret per a l’estabilització dels treballadors i treballadores que es troben en una situació d’interinitat en qualsevol estament públic. El procés és d’obligatori compliment i en un termini màxim de tres anys s´haurà d’executar, seguint els criteris establerts pel govern espanyol.

Hem detectat que aquest procés afectarà 16 treballadors i treballadores municipals de diverses àrees de l’Ajuntament (seguretat ciutadana, atenció a la ciutadania, educació i manteniment municipal).Davant aquesta situació, l’Ajuntament es va reunir amb el comitè d’empresa i va signar un acord per iniciar el procés d’estabilització, que es va portar al ple municipal a finals del mes de maig.

Posteriorment s’han anat fent altres reunions amb el comitè d’empresa per establir quin tipus de procés s’ha de dur a terme i en quin ordre, atès que aquest procediment s’ha de comunicar abans de finalitzar l’any. Així mateix, s’han agendat noves trobades per seguir treballant amb els representants dels treballadors i les treballadores municipals. 

Nosaltres, com a Ajuntament, treballarem dins els paràmetres establerts pel govern per garantir que aquestes places puguin ser cobertes abans de finalitzar l’any 2024, tal i com marca el decret, i així oferir a les persones afectades la possibilitat de normalitzar els seus llocs de treball. 

Darrera actualització: 14.10.2022 | 11:05