Instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals

Dilluns, 12 de febrer de 2024 a les 00:00

Escrit d'opinió de Judith Roig Ollé, regidora d'Urbanisme

L’Ajuntament de Torrelles de Llobregat és conscient que la importància de l’expansió de l’energia solar fotovoltaica al territori del Llobregat és, sens dubte, una de les principals tecnologies que contribuirà significativament a incrementar l’eficiència energètica i facilitar la integració d’energies renovables en el sistema elèctric, reduir les emissions contaminants i minimitzar l’alta dependències energètica, entre d’altres.

El consistori ha treballat aquests darrers anys en aquesta línia estratègica, i en el pròxim mes començarem a veure els resultats. L’empresa adjudicatària de les obres ens ha comunicat que al llarg de febrer instal·larà les plaques fotovoltaiques sobre les teulades de l’Escola Bressol El Serralet, el Casal de joves i l’Ateneu.

L’estalvi anual d’energia que comportarà aquesta inversió en termes de kWh arribarà –entre l’energia autoconsumida i l’energia abocada a xarxa- als 135.000 kWh que suposaran un estalvi econòmic d'entre els 23.000 i els 26.000 euros anuals en la factura que paga l’Ajuntament, la qual cosa farà que en poc temps amortitzem la inversió.

Però encara són més destacables els 32.000 kg/any d’estalvi en emissions de CO₂ que detalla la proposta tècnica. Aquest és un primer pas que s’anirà ampliant amb la instal·lació a l’Escola Sant Martí.

A més a més, actualment s’està desenvolupant el projecte per instal·lar les plaques també a la teulada del poliesportiu de Can Roig i a l’edifici de la brigada municipal. De fa temps, també es treballa en un projecte singular per col·locar una pèrgola fotovoltaica que cobrirà tot l’aparcament de la Catalunya en Miniatura que sembla que ben aviat tindrà resultats.

El municipi de Torrelles està compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i en l’endegament definitiu per poder afrontar la transició energètica cap a un model cent per cent renovable.

Darrera actualització: 12.02.2024 | 08:51