La COP28 i Torrelles

Dilluns, 18 de desembre de 2023 a les 00:00

Escrit d'opinió d'Ignasi Llorente, regidor d'Acció Climàtica i Transport Públic

La Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, coneguda com a COP28, és un esdeveniment crucial que reuneix països de tot el món per abordar els problemes relacionats amb el canvi climàtic. Aquesta edició de la COP28 és particularment important, ja que ha arribat en un moment crític per al nostre planeta i també per a Torrelles.

Els efectes del canvi climàtic no són un conjunt de fets que passaran en un futur llunyà i que veurem còmodament des de les televisions de casa nostra. Són sequeres, canvis en el cicle dels cirerers, augments del risc d'incendis dels nostres boscos, extinció d'espècies autòctones i fins i tot proliferació de patògens com durant la pandèmia de la Covid. Tots elements que hem viscut al nostre poble els darrers mesos i anys.

Però el futur també és ple de reptes apassionants i oportunitats per construir un planeta més just i solidari. La sostenibilitat va acompanyada d'un canvi de model de producció, consum i governança. És essencial que tots els municipis treballem junts per aconseguir un futur més sostenible i net.

A Torrelles fa anys que vam emprendre un camí cap a la sostenibilitat, que ara també en l'àmbit internacional, s'està considerant imprescindible.

Darrera actualització: 19.01.2024 | 09:19