L’entorn natural de Torrelles, el nostre patrimoni més preuat

Dimarts, 18 de gener de 2022 a les 00:00

Escrit d'opinió de Judith Roig, regidora d'Urbanisme

Les directrius polítiques que estem aplicant com a equip de govern en l’Àrea de Territori i Urbanisme s’han establert per protegir, conservar i gestionar de manera sostenible el patrimoni natural i el paisatge de Torrelles. 

És important destacar que el 70% del sòl del nostre municipi és sòl no urbanitzable, forestal i agrícola, i gairebé tot, de propietat privada. Cada vegada és més clar que el millor remei per protegir el nostre poble del risc d’incendi i altres inclemències, és recuperar un paisatge en mosaic que intercali finques agrícoles entre el paisatge forestal, així com, la gestió dels boscos.

Des de l’Ajuntament estem treballant amb diferents organismes supramunicipals (Diputació, Consell Comarcal, AMB, Centre de la Propietat Forestal, Bombers,...), recollint tots els recursos possibles per invertir en aquest aspecte així com pressionant perquè s’ampliïn els mateixos.

Tenint en compte que Torrelles o altres pobles de les muntanyes del Baix, som el pulmó verd de l’Àrea Metropolitana, treballem perquè a aquest fet se li doni un valor i ens arribin recursos per aquesta via.
La col·laboració  amb els nostres pagesos i propietaris forestals també és una via d’actuació. En breu tindrem a Torrelles una associació de propietaris forestals, en la que hi portem treballant des de fa temps, que contribuirà, en gran mesura, a la gestió dels nostres boscos.

Relacionat amb l’anterior, una inversió important d’aquesta legislatura és la instal·lació d’una caldera de biomassa, amb l’objectiu d’abastir-la amb la fusta dels nostres boscos. En l’actualitat s’estan duent a terme les obres per instal·lar la mateixa. 

En aquest sentit, aquest any també tenim previst ampliar el projecte silvopastura, invertint en el segon cobert de l’Ajuntament, per poder traslladar les cabres que netegen el sotabosc a altres zones del municipi.

Qualsevol petita actuació en aquesta línia és important. Per això no podem deixar d’agrair la tasca realitzada per pagesos, voluntaris forestals, propietaris forestals, estelladors amb el projecte “obrint camins”,.. i altres. 

Darrera actualització: 18.01.2022 | 13:36