No, la sequera no s'ha acabat

Divendres, 3 de maig de 2024 a les 00:00

Escrit d'opinió d'Ignasi Llorente, regidor d'Acció Climàtica

Sovint els humans tenim poca memòria. La història està plena d'exemples d'errors que es van repetint sense que, aparentment, n'aprenguem res.
La crisi de la Covid n'està plena d'exemples. Vam passar d'aplaudir alguns col·lectius (especialment el sanitari) a tornar a les queixes al taulell sense donar-los cap marge de temps per refer-se de l'esforç emocional dels dies més durs de la pandèmia.
També recordem com el país anava endurint i relaxant restriccions com si fóssim un acordió. I aquest és precisament l'error que estem a punt de repetir amb la sequera.
Hem passat de no poder garantir l'aigua potable a la regió metropolitana (tal com es va publicar fa poques setmanes a diversos mitjans) a voler tornar a omplir piscines i regar jardins de gespa com si no hagués passat res.
Ha plogut, i molt, però ni de bon tros el que fa falta per superar una emergència hídrica com la que encara estem vivint, i viurem, com a mínim durant uns quants mesos més. Molta prudència i, si us plau, aprenguem alguna cosa dels errors del passat.

Darrera actualització: 03.05.2024 | 10:55