Nou espai per a la Memòria Democràtica

Dimecres, 18 de maig de 2022 a les 00:00

Escrit d'opinió de Maria Vidal, regidora de Comunicació, Participació Ciutadana i Cooperació Internacional

Des de l’any passat, Torrelles compta amb un òrgan d’assessorament i consulta en matèria de memòria democràtica amb la finalitat de recuperar, commemorar i fomentar la memòria democràtica de Torrelles, així com impulsar mesures en el reconeixement de les persones represaliades pel feixisme.

Al llarg dels darrers mesos, a través de les diferents sessions de la comissió, s’ha treballat per garantir espais de reflexió i divulgació. En aquesta línia, s’ha decidit crear un espai físic al municipi que serveixi de record a les víctimes de la guerra. Aquest nou racó, que s’inaugurarà durant la primera quinzena de juny, es trobarà localitzat al parc de Can Sostres i comptarà amb un monument memorial representatiu de la lluita i els conflictes per aconseguir els drets i les llibertats democràtiques.

En el marc de l’organització de la inauguració d’aquest espai, des de la Comissió de Memòria Democràtica també s’està treballant transversalment amb els centres educatius del municipi per a planificar tallers on poder apropar als infants i joves del municipi la història i la memòria des d’una altra perspectiva.

Properament es concretarà el dia i hora de la inauguració. Us hi esperem!

Darrera actualització: 18.05.2022 | 10:56