Propera campanya de radar mòbil a Torrelles

Dijous, 2 de juny de 2022 a les 00:00

Escrit d'opinió de Falgàs Marco, regidora de Governació, Protecció Civil, Via Pública i Civisme i Hisenda

Amb la voluntat de donar resposta a la problemàtica per l’excés de velocitat de vehicles, el passat mes de gener es va dur a  terme la instal·lació en diversos punts del municipi de sis radars pedagògics que tenien una doble funció:

1. Per una banda, la conscienciació de la persona conductora de circular amb la velocitat adequada.
2. De l’altra, registrar tots els vehicles que passen per cadascun d’aquests punts i la seva conducta.

Després de quatre mesos de funcionament, hem avaluat les dades registrades en cadascun d’aquests punts en els dos sentits de la marxa, i s’ha pogut comprovar que, de mitjana, al voltant del 15% de vehicles sobrepassen la velocitat permesa. Si valorem algun punt concret de forma independent a la resta, aquesta dada arriba al 40% de vehicles que sobrepassen la velocitat normativa.

Aquests resultats ens condicionen a dur a terme un pla d’acció, en el que l’objectiu únic és millorar aquesta dada i aconseguir reduir la velocitat i, sobretot, evitar les conductes temeràries dins de les vies urbanes.

Aquest pla d’acció consisteix en dues iniciatives:

1. Augment de controls preventius per part de la policia local, per tal de guanyar presencialitat, i, per tant, fer disminuir la intencionalitat d’anar a gran velocitat.
2. Instal·lació de radar mòbil. Dins del conveni de col·laboració que l’Ajuntament de Torrelles té signat amb el Servei Territorial de Trànsit de Barcelona, s’estableix la cessió d’un radar mòbil en diverses campanyes durant l’any. La primera campanya d’instal·lació de radar mòbil a Torrelles es realitzarà durant aquest mes de juny.

Els punts on s’instal·larà el radar mòbil seran l’Avinguda Dolça de Provença, la Pujada de Can Roig, Raval Mas, Primera i Segona Avingudes, Avinguda de Torrelletes, Ronda del Molí, i altres carrers com carrer Major, Martí Mas, Joan XXIII, Sant Joan, Sant Pau, Enric Teira o Raval Roig.

Darrera actualització: 28.06.2022 | 10:38