Properes actuacions per a la millora de l’espai públic

Divendres, 3 de novembre de 2023 a les 00:00

Escrit d'opinió de Falgàs Marco, regidora d'Hisenda, Via Pública i Civisme i regidora adjunta de Governació

Des de l’àrea de via pública continuem treballant per a la millora de l’espai públic amb l’objectiu de fer més amables, accessibles i eficients els carrers de Torrelles.

Fins a finals d’aquest any, es preveuen les següents actuacions de millora a la via pública:

  • Millores de l’enllumenat públic: amb la renovació de 60 lluminàries del carrer Sant Pere i la plaça dels Països Catalans, i del Parc de Can Sostres. Les noves lluminàries són de tecnologia led i el pressupost aproximat és de 20.000 €, finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona.

  • Millores de l’accessibilitat de les parades de bus de la rotonda de Can Roig, inici de la L76, i de la parada Montserrat Roig/Mig Món, amb adequació de paviment. Pressupost previst de 66.000 €, finançat pel Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona.

  • Campanya d’asfaltats, en tres ubicacions: 1) al primer tram del carrer Can Coll fins a arribar a Montserrat Roig, 2) un tram de la carretera de Torrelletes de 1.500 m², i 3) un tram del carrer Ronda del Molí amb carrer Falgueres de 500 m². Aquesta darrera actuació es realitzarà amb material d’alta fricció. El pressupost d’aquestes tres actuacions és d’aproximadament 80.000 €, finançats també pel Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona.

Per altra banda, aquesta setmana s’han fet arribar 124 comunicacions a propietaris de terrenys en sòl urbanitzable, tant amb edificacions com sense, per tal d’informar de l’entrada en vigor de l’Ordenança reguladora de conservació, neteja i tancament de solars i terrenys i de la seva obligatorietat de fer un tancament, en forma de muret, amb les característiques que s’indiquen al Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal, i amb la funció d’impedir que les terres del mateix terreny envaeixin l’espai públic.

A mitjans d’aquest mes de novembre està programada una nova inspecció de terrenys amb excés de vegetació que pugui ser un risc d’incendi, esdevenir un problema de salubritat, i/o que puguin provocar riscos a les propietats contigües i al mateix espai públic, incloent-hi l’arbrat privat que afecta línies aèries.

Finalment, aquests dies la brigada municipal està duent a terme nova actuació de desbrossada de carrers a Can Güell i seguiran per Cesalpina i Can Guey. Aquestes feines de neteja i desbrossada s’aniran combinant amb les tasques pròpies de reparacions i manteniment de l’espai públic.

Darrera actualització: 03.11.2023 | 09:17