Treballant en el Programa local d’Habitatge

Dilluns, 2 de maig de 2022 a les 00:00

Escrit d'opinió de Judith Roig, regidora d'Urbanisme

L’habitatge és a la vegada una necessitat, una aspiració i un dret, però també és un objecte de mercat. Aquesta dualitat s’ha de poder gestionar per trobar-hi un equilibri.

Els ajuntaments, com a administració més propera a la ciutadania, han de tenir eines polítiques de gestió. Cada vegada més les polítiques d’habitatge formen part de l’agenda municipal local.

Torrelles, com tots els pobles de l’entorn, necessita un Programa d’Habitatge, un document que  marqui la nostra política en aquest àmbit.

Des de principis de legislatura que estem intentant aconseguir recursos supramunicipals per a obtenir-lo. Finalment, enguany ja disposem de la dotació pressupostària per a fer-ho una realitat.

Durant els pròxims mesos es recolliran dades del nostre entorn, del mercat d’habitatge del nostre municipi i de la demografia, per tal de definir la línia que ha de seguir el nostre programa d’habitatge pels pròxims anys.

La intenció d’aquest consistori és poder construir més habitatge dotacional al municipi per introduir al mercat de lloguer, dirigit als col·lectius més vulnerables com joves i gent gran.

Des de l’Ajuntament estem buscant fórmules per poder-ho dur a terme, sigui a través d’altres administracions supramunicipals o sigui a través d’altres entitats com Cooperatives d’habitatge social i altres.

Darrera actualització: 02.05.2022 | 09:15