Un Nadal més, cada ovella al seu corral

Divendres, 24 de desembre de 2021 a les 13:00

Escrit d'opinió d'Ignasi Llorente, alcalde de Torrelles de Llobregat

Per segon any consecutiu, la dita “per Nadal, cada ovella al seu corral” tindrà un significat diferent. Si tradicionalment aquesta frase s’associava al retorn a la casa o a la població de naixement per passar les vacances nadalenques amb la família, ara, degut a la pandèmia, pren un registre nou. Enguany, com fa un any, la metàfora de passar el Nadal al propi “corral” pot ser interpretada com la necessitat de minimitzar els riscos de contagi amb activitats de format reduït, evitant les trobades nombroses, sobretot si hi ha persones grans o de risc.

El desig de l’Ajuntament, dels regidors i regidores d’aquest consistori, així com de totes les persones que hi treballen, és que aquest 2022 sigui un punt d’inflexió en la pandèmia i ens permeti veure l’inici de la fi d’aquesta època. No és només una qüestió de salut física, també ens cal passar pàgina a la obligada distància actual per salut mental. I, per descomptat, ens cal poder superar la crisi econòmica que afecta a tantes famílies, professionals, empreses i comerços.

No poder celebrar aquestes festes en el seu format habitual, però, no ha d’impedir-nos mantenir el contacte amb qui més estimem. Una trucada a aquella persona que fa temps que no veiem; un whatsapp a les persones amb qui hem anat posposant el retrobament; una videotrucada a aquell familiar que no ha pogut tornar del seu destí d’estudis o de treball a causa dels protocols internacionals... totes aquestes accions han de ser el preludi d’un any en que, per fi, puguem anar reprenent la nostra activitat habitual. Això és el millor que en podria portar el proper any.

Molt Bon Nadal i millor 2022!

Darrera actualització: 11.01.2022 | 13:53