Torrelles es prepara per gaudir de la Festa Major de Sant Pau

Divendres, 21 de gener de 2022 a les 00:00

Entre les activitats programades hi ha el Correfoc, la botifarrada, la baixada de carretons, el concurs d’estellar i una caminada popular

Del 24 de gener al 6 de febrer se celebrarà la Festa Major de Sant Pau. L’Ajuntament ha programat tot un seguit d’activitats lúdiques, culturals i tradicionals que es desenvoluparan amb totes les mesures de prevenció per garantir que aquesta sigui una festa segura.

Dimarts, 25 de gener, hi haurà diferents propostes com la celebració de l’Eucaristia en honor a Sant Pau, la Carpa Tata Inti a Cal Joc amb activitats per a nens i nenes fins als 10 anys i, a la tarda, dues sessions de cinema a l’Ateneu Torrellenc. El periodista Vicenç Partal, director de Vilaweb, visitarà l’Ateneu per oferir una xerrada sobre les prospectives per a 2022 de la política catalana. Dimecres 26, la biblioteca oferirà una sessió de contes menuts i se celebrarà la 16a Cursa d’orientació nocturna organitzada pel Centre Excursionista Torrellenc.

El gruix de la festa arribarà divendres 28 amb el tradicional repic de campanes i el Correfoc amb els Diables de Torrelles i la colla convidada els Diabòlics anònims de Vilassar de Dalt. Posteriorment s’oferirà la 38a botifarrada popular, que aquest any se celebra en memòria de Joan Bonet, i tot seguit, hi haurà la ballada de la Tal·lara al carrer Major. El dissabte 29 de gener, al matí, Torrelles celebrarà el 10è Concurs de l’Hereu i la Pubilla i, a la tarda, es viurà un dels actes més esperats de la celebració popular: la 32a Baixada de Carretons. El diumenge dia 30 de gener, les Matinades despertaran als torrellencs i les torrellenques per convidar-los a la gran Festa d’Estellar. De 10 a 14 hores, Can Balasch de Baix s’omplirà amb una mostra d’arts, oficis i productes locals i un mercat rural i activitats infantils a la carpa de l’ADF. A les 12.30 hores, arribarà el 38è Concurs d’Estellar. Al llarg del matí, també hi haurà la 7a Trobada de Vehicles Clàssics a l’aparcament de Catalunya en Miniatura i a la tarda, havaneres amb el grup Son de l’Havana a l’Ateneu Torrellenc. El segon cap de setmana de la Festa Major portarà més propostes, com un espectacle de màgia, un altre de monòlegs i la 31a Caminada popular.

Totes les activitats programades estaran condicionades per les indicacions que estableixin el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) en relació a les mesures per a la contenció de la pandèmia.

Podeu consulta el programa d’activitats en el document adjunt.

Darrera actualització: 21.01.2022 | 13:59