Es reuneix la Taula de la Solidaritat i la Cooperació de Torrelles

Dimarts, 22 de febrer de 2022 a les 00:00

La primera trobada va servir per presentar aquest nou òrgan i recollir les propostes de la ciutadania en aquest àmbit

El passat dijous 17 de febrer es va celebrar de manera telemàtica la Taula de la Solidaritat i la Cooperació de Torrelles de Llobregat, un nou òrgan creat per donar veu a la ciutadania en àmbits com la cooperació, la solidaritat, els drets humans i la pau. En aquesta primera sessió van participar-hi representants polítics; entitats locals, com l’Ateneu, el CET i l’Associació de Dones Pla de les Bruixes; i també veïns i veïnes del poble que volen col·laborar amb el govern local a l’hora d’impulsar polítiques relacionades amb la solidaritat i la cooperació.

La regidora, Maria Vidal, va ser l’encarregada d’informar sobre el funcionament d’aquest nou òrgan, que treballarà al voltant de quatre eixos prioritaris: l’agermanament amb Tujereng, el treball transversal amb altres àrees, les campanyes de sensibilització i la celebració de la 2a Setmana de la Solidaritat i la Cooperació, prevista del 25 d’abril a l’1 de maig de 2022. Des del consistori es va presentar una proposta de programació per a aquesta Setmana de la Solidaritat amb activitats adreçades a públic de totes les edats com tallers als centres educatius, sessions de conta contes d’arreu del món, una exposició o la venda de productes gambians, entre d’altres. La programació no està tancada i, de fet, espera poder incloure algunes de les aportacions que es van fer en el marc d’aquesta reunió com la possibilitat de fer una cursa solidària o una sessió de cinefòrum. L’Ateneu Torrellenc ha estat el primer en programar un acte dins de la Setmana de la Solidaritat i la Cooperació: la projecció, el proper 28 d’abril, a les 20.30 hores, de la pel·lícula “Berfîn”, produïda per la Comuna de Rojava, a Síria.

La propera taula es reunirà després de l’estiu, tot i que durant l’any es crearan comissions o grups de treball per avançar en temes d’interès.

Darrera actualització: 22.02.2022 | 13:29