Prova pilot per reduir les incidències causades pels porcs senglars

Dimecres, 15 de desembre de 2021 a les 00:00

S’han instal·lat uns ganxos per poder elevar els cubells i evitar que els animals n’escampin el contingut a la via pública

L’Ajuntament està duent a terme diverses línies d’actuació per minimitzar les molèsties que provoquen els porcs senglars escampant les escombraries a la via pública. Una d’elles és la incorporació d’uns ganxos a les façanes dels habitatges i altres sistemes de subjecció per alçar els cubells en aquells punts que actualment registren més volum d’incidències.

Després de diverses reunions amb els veïns i les veïnes, s’ha posat en marxa una prova pilot al carrer Geofred Tassio i al carrer Sant Pere. En una de les comunitats del carrer Geofred Tassio s’han col·locat 12 ganxos per poder penjar-hi els cubells i, en una segona, s’ha instal·lat un plafó de fusta davant la impossibilitat de posar els ganxos a la façana. També s’han fet trobades amb les comunitats afectades del carrer Sant Pere per evitar l’escampall recurrent de deixalles. En aquest cas, però, el gruix dels veïns i les veïnes no són partidaris de col·locar els ganxos a la façana i només s’actuarà en una comunitat.

La voluntat del consistori és ampliar aquesta mesura a altres punts del municipi.

Es recorda que és molt important respectar els horaris, que els cubells estiguin ben tancats i que no es deixin bosses a fora sense cubell. Així mateix, es recomana cercar, tant com sigui possible, sistemes per alçar els cubells i dificultar-hi l’accés als animals.

Darrera actualització: 15.12.2021 | 13:31

Imatges