Centre d’Esplai Arc de Sant Martí

Tot va començar quan el mossèn de Corbera de Llobregat, l'any 1969 va plantejar al de Torrelles fer unes colònies conjuntes en aquell estiu. La parròquia va trobar molt interessant aquesta possibilitat donat que mai s'havia fet en el poble una activitat semblant i la van trobar molt profitosa per els nens i nenes. Persones voluntàries van organitzar les colònies juntament amb els de Corbera que ja tenien alguns anys d'experiència.

 Degut a l'èxit que van tenir aquelles colònies, el gener de l'any següent van començar a Torrelles les activitats com a esplai, fent-se cada dissabte a la tarda. Però fins que l'esplai no va comptar amb un nombre prou elevat de nens, es va continuar compartint les colònies amb altres centres d'esplai de pobles de la rodalia (Sant Vicenç dels Horts, El Papiol, et). Així nasqué el "Centre d'Esplai Torrelles", que cap l'any 1982 va canviar el nom pel de "Esplai Arc Iris". Però aquest nom només va durar uns cinc anys perquè al 1987 el va tornar a canviar per l'actual: "Centre d’Esplai Arc de Sant Martí".

L’Esplai està dividit en sis grups d'edat, que es diferencien pels colors: Grocs (6-7 anys), Taronges (8-9 anys), Vermells (10-11 anys), Blaus (12-13 anys), Blancs (14-16 anys) i Negres (16-18 anys).

L’activitat fonamental que es treballa amb els nens/es és el joc mitjançant el qual aprenen a conèixer el món, dominar les coses materials i relacionar-se amb altres persones. En aquesta activitat tenim molt en compte les necessitats dels nens/es en funció del seu creixement, tant físic com social.

S’organitzen excursions i acampades per cohesionar el grup, i es participa en les festes majors i altres festes populars per ajudar a viure el compromís dins del poble.

Cada estiu s’organitzen unes colònies pels nens/es d’entre 5 i 13 anys, i campaments, travessa, colònies i/o un viatge pels de 14 a 18 anys

Raval Padró, 7 (antic edifici del Centre Catòlic) - 08629 Torrelles de Llobregat - Barcelona
Nom de contacte: Aitana Pérez, Natalia Sánchez, Irina Altermir, Ainhoa Marcos i Eva Gavaldà (Equip directiu).
Telèfon: 683 232 568 (AitanaPérez).
Adreça electrònica: equipdirectiu70@gmail.com
Lloc web: www.esplaitorrelles.org
Horari:  
Dissabtes, de 16.30 a 18.30h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 02.12.2021 | 08:05