Coordinadora d’Associacions per a la Llengua (CAL)

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) va néixer el 23 d’abril de 1996 amb la voluntat de fer un treball de xarxa entre associacions i persones a títol individual d’arreu del país, que volguessin implicar-se en un projecte basat en tres grans objectius:

  1. Garantir un futur digne per la nostra llengua, tot reivindicant polítiques actives que en promoguin l’ús social i n’afavoreixin la plena normalització. I, paral·lelament, incidir en la presa de consciència de la gent respecte aquest fet.
  2. Acabar amb la menysvaloració de la nostra cultura i, per tant, presentar-la arreu del món com el que és: una cultura innovadora, integradora i desacomplexada.
  3. Reclamar el reconeixement de la unitat i l’oficialitat de la llengua catalana en tot el seu territori: de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

La CAL es vertebra en nuclis territorials des d’on es pot actuar de manera més directa mitjançant actuacions adreçades a cada lloc concret. Actualment hi ha 21 nuclis constituïts arreu dels Països Catalans, però la majoria es concentra en el Principat de Catalunya. A més a més, avui ja són més de 700 les persones sòcies de l’entitat.

Les nostres eines de treball són la mobilització i la conscienciació de la població mitjançant activitats adreçades a promoure la nostra cultura i llengua. Pretenem que la gent gaudeixi d’una normalitat catalana, i a la vegada, s’adoni de la seva necessitat. Així doncs, mitjançant un discurs volem fer veure a les persones l’anormalitat —no només cultural i lingüística— en què vivim.

A Torrelles, l’associació està darrere de campanyes concretes de promoció de la llengua catalana, i organitza cursos de català en col·laboració amb la Bibloteca Municipal.

Can Coll, 24 - 08629 Torrelles de LLobregat - Barcelona
Nom de contacte: Boi Roig Roig (president)
Telèfon: 637 979 121
Adreça electrònica: torrelles@cal.cat
Lloc web: www.cal.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 02.12.2021 | 08:10