Ermites prop de Torrelles

Ermita de Sant Ramón (municipi de Sant Boi)

Al cim de Montbaig, dominant tota la vall del Llobregat i la Marina, s'alça l'ermita de Sant Ramon. Va ser promoguda per un ric terratinent santboià, Josep Estruch i Comella, que la va dedicar a la memòria dels seus pares Ramon i Eulàlia, patrons de la capella. L'edifici, d'estil neoromànic, va ser alçat entre 1855 i 1877. Consta de tres cossos, dels quals només el central és pròpiament l'església.

Ermita de Sant Antoni (Santa Coloma de Cervelló)

Està emplaçada al cim del que sembla un volcà, la muntanya de Sant Antoni de Montpedrós, a Coloma de Cervelló, limitant amb Torrelles. Les vistes que ens mostra són espectaculars, es divisa Barcelona, el delta del Llobregat, Collserola, Garraf i Montserrat. Es tracta d’una talaia privilegiada sobre la Vall Baixa del riu Llobregat, connectada visualment amb el castells de Cervelló i d’Eramprunyà. L’edifici actual és fruit d’una reconstrucció feta l’any 1958.

Ermita de Santa Maria de Cervelló (Cervelló)

Aquesta ermita romànica estàsituada sota les ruïnes del castell de Cervelló, i s’ha datat la seva construcció durant el segle XI. Malgrat que l'advocació a Santa Maria de Cervelló s’adoptà a principis del s. XX, l'església és una manifestació del primer romànic, on l'ús de la pedra de la zona fa prendre a l'arquitectura un to rogenc que li dóna una plàstica especial. Està ubicada al camí de Santa Maria, des de Torrelles hi arribem prenent la direcció de masia de Can Riera.

Diversos punts de municipis veïns de Torrelles de Llobregat: Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló i Cervelló. - 08629 Torrelles de LLobregat - Barcelona
Lloc web: 10ermites.com/
Darrera actualització: 27.09.2021 | 09:10

Imatges