Església Sant Martí de Torrelles

L'església parroquial de Sant Martí és una construcció neogòtica inaugurada el 1900, en substitució de l'església anterior. Torrelles ja tenia una església al segle X que, en origen, tenia forma de creu llatina. Exceptuant un Sant Martí esculpit a l'entrada, no s'hi trobaven elements decoratius de cap mena, ni ornamentals ni al·legòrics.

El campanar era romànic, quadrat, de tres pisos i els dos inferiors presentaven bandes llombardes. Al llarg dels anys es va modificar la nau lateral, construir una nova nau per a les premses, treure el cementiri que hi havia davant i, abans del segle XIV, es va construir la rectoria al final de l'església.

L'edifici parroquial antic va quedar petit per a les necessitats de la vila i el 1894 es van encarregar els plànols d'una nova església d’estil neogòtic i de grans dimensions. El dia de Sant Martí de 1895 es va posar la primera pedra i el dia 10 de novembre de 1900, vigília de la festa de Sant Martí, es va beneir el nou temple. De la nova església en destaquen els vitralls de grans dimensions i dedicats a diversos sants, però també n'hi ha amb àngels tocant instruments, amb motius florals i al·legòrics i rosetons. Altres elements decoratius són la pica baptismal, el sagrari anomenat monuments o les campanes que repiquen a missa.

Actualment, la parròquia de Torrelles està conduïda pel mossèn Mario Gabriel Ciccorossi.

Plaça de l’Església, núm.5 - 08629 Torrelles de LLobregat - Barcelona
Telèfon: 936890721
Lloc web: www.parroquiatorrelles.com/
Darrera actualització: 06.09.2022 | 10:06