CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Notícies > Aprovat un pressupost municipal preparat per afrontar la gestió postCOVID

Aprovat un pressupost municipal preparat per afrontar la gestió postCOVID

15/01/2021

Els comptes per a l’exercici 2021 preveuen un increment dels ingressos i de l’estalvi i una reducció del deute públic

Amb l’inici del nou any ha entrat en vigor el pressupost municipal per al 2021. Els comptes públics preveuen dotar el consistori de les eines necessàries per gestionar l’etapa postCOVID, sempre al costat de les famílies i dels sectors que s’han vist més afectats per la pandèmia. El pressupost ascendeix a 7.080.000 euros, una xifra que suposa un augment de l’1,47 % respecte de l’any anterior. Aquesta diferència ve donada, principalment, per la capacitat del consistori d’aconseguir recursos d’altres administracions, els quals han de permetre desenvolupar algunes de les actuacions previstes. En aquest sentit, s’ha demanat una subvenció a l’ACA per al manteniment de la riera i, en breu, s’obriran, d’una banda, una nova convocatòria del catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona ―amb accés a recursos tècnics i econòmics― i, de l’altra, una nova línia de finançament de l’AMB per fomentar la transició energètica.

Pla d’inversions

L’Ajuntament ha aprovat un pla d’inversions dotat amb 795.284,88 euros, una quantitat que representa l’11,23 % del total del pressupost. Les actuacions van destinades a millores de serveis, de via pública i d’equipaments. En aquesta línia està prevista la reforma i rehabilitació de la masia de Can Coll, la impermeabilització de la coberta de l’Ateneu, la millora de les instal·lacions esportives dels CEM Can Coll i Can Roig, reformes per a millorar l’accessibilitat a l’edifici de l’Ajuntament, l’adeqüació de les bústies dels veïnats, l’asfaltat de carrers i l’adquisició i instal·lació de càmeres de seguretat.

A més, a causa de la pandèmia, el Govern de l’Estat ha suspès els objectius d’estabilitat i deute públic així com la regla de la despesa per als anys 2020 i 2021. Això permet, de manera excepcional, que els ajuntaments puguin gastar íntegrament el seu romanent de tresoreria. La xifra corresponent a l’any 2020 es coneixerà quan es faci la liquidació definitiva del pressupost, però el romanent del 2019 superava els 585.000 euros i la seva evolució en els darrers anys ha estat positiva. Es recomana als ajuntaments que destinin aquests diners a inversions que en un futur no facin augmentar les despeses corrents. En aquest sentit, el consistori torrellenc té previst utilitzar el seu romanent per dur a terme millores en el manteniment urbà i als centres educatius, així com per a l’adquisició de terrenys i la compra de maquinària.

Pel que fa a despeses corrents, aquest 2021 augmenta la partida destinada a recursos humans per ampliar la jornada laboral del personal de la deixalleria i la biblioteca municipals. Així mateix, cal destacar que l’Àrea d’Igualtat es gestionarà de manera autònoma, la qual cosa permetrà agilitzar les polítiques que es desenvolupin en aquest àmbit. En general, es preveu aconseguir un important estalvi econòmic: la diferència entre ingressos i despeses serà de 177.061,33 euros, uns diners que es destinaran a l’amortització de préstecs.

Deute públic

La previsió és finalitzar l’exercici 2021 amb un deute públic del 13,86 %, un percentatge molt inferior al d’altres municipis i que es troba també molt per sota del màxim permès per la normativa. A data d’avui, l’endeutament viu és de 176 euros per habitant.

El pressupost municipal del 2021 va ser aprovat amb els vots favorables de CATtorrelles, Junts per Torrelles i PSC.

Arxivat a: General
Pressupost municipal
Pressupost municipal. Ingressos.
El pressupost municipal. Les despeses.
Inversions 2021
El romanent de tresoreria
Endeutament municipal
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/03/2021 a les 13:33h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona