Se celebren les segones jornades d’orientació acadèmica

Dimecres, 9 de març de 2022 a les 00:00

Aquesta acció pretén acompanyar l’alumnat de 4t d’ESO de l’institut de Torrelles a l’hora de decidir el seu futur formatiu

Una cinquantena d’alumnes han participat aquest matí en les segones jornades d’orientació acadèmica i laboral destinades a l’alumnat de 4t d’ESO de l’institut de Torrelles. Es tracta d’una acció impulsada de des la Regidoria de Joventut i contemplada com acció prioritària dins el Pla Local de Joventut 2021-2024. L’objectiu d’aquestes és informar, orientar, acompanyar i donar suport als i les joves i llurs famílies en aquesta transició educativa que genera forces interrogants i que suposa un canvi important per als nois i noies que es troben en els darrers anys d’escolarització obligatòria a Torrelles.

La jornada ha començat amb una benvinguda institucional i amb un taller de l’Ikigai per conèixer el propòsit a la vida dels nois i noies i apropar-lo a les seves passions i habilitats. Posteriorment, els alumnes participants s’han dividit per grups segons les seves preferències per conèixer les característiques del batxillerat, dels cicles formatius i d’altres itineraris. La iniciativa ha comptat també amb les experiències d’estudiants universitaris i de professionals de diferents àmbits que podien ser del seu interès, com ara la salut, l’enginyeria, l’economia, els esports, el dret, els cossos de seguretat, el periodisme, la història, la psicologia, la biologia, la mecànica o la imatge i el so, entre d’altres. L’alumnat ha pogut resoldre els seus dubtes sobre els diferents itineraris existents i els requisits per accedir a les diferents ocupacions.  

Aquestes jornades són una peça més del treball en xarxa i en equip entre l’Institut de Torrelles i l’Ajuntament. Val a dir que, des de l’institut, es fa un treball continuat d’orientació al llarg de tota l’ESO i les jornades venen a ser una peça més per ajudar en l’orientació i la presa de decisions.

Des del consistori es vol fer un agraïment a totes les persones que han fet possible aquesta jornada d’orientació acadèmica i laboral i en especial als i les joves i professionals que de forma voluntària han contribuït a resoldre els dubtes dels i les alumnes sobre els itineraris existents i els requisits per accedir a les diferents ocupacions.

La jornada ha finalitzat amb una fotografia de grup i amb el lliurament d’obsequis a totes les persones participants.

Darrera actualització: 09.03.2022 | 16:53